Op kot met Jentel deel 4

Recensie Op kot met Jentel in het vierde jaar

Inge: ‘Na de drie eerdere delen van Op kot met Jentel deel heeft dit vierde boek mij wederom weten te verrassen. Ieder jaar gebeurt er wel iets dat het lezen van de boeken interessant en leuk blijft houden.’

Op kot met Jentel in het vierde jaar

| auteur: Björn Peeters | uitgever: Ateliers Claudine | paperback | recensent: Inge Hogevonder |

Recensie Op kot met Jentel in het vierde jaar

Inhoud

Dit is alweer het vierde jaar dat Jentel op kot zit. De afgelopen jaren is er veel gebeurd en  veranderd. Jentel heeft vriendschap gesloten met Carla, Kitten en Prinses en sindsdien zijn ze onafscheidelijk. Ze zijn van een smerig kot verhuisd naar het klooster. En daar is vorig jaar ook Jentel’s zusje Chelsey op kot gekomen. Jentel werkt inmiddels samen met haar vriendinnen in het hotel en weet zich steeds hogerop te werken. Ook zijn Jentel en Rudy eindelijk een stelletje! Maar er moet natuurlijk ook nog steeds gestudeerd worden, want Moeder Overste stelt hoge eisen om in het klooster op kot te mogen blijven.

Dit jaar is er nog een grote verandering voor Jentel en haar vriendinnen. Jentel gaat oppassen op Kim en Lise, twee jonge meisjes waarvan de moeder in het buitenland werkt. Samen met Kim en Lise beleven de meiden weer allerlei avonturen. Zo is er een grote inspectie in het hotel, komen er op een dag allemaal agenten het hotel binnen vallen op zoek naar een meisje en worden Kim en Lise aangezien als kleine spookjes. Maar ook op relatievlak gebeurt er van alles. Kitten ontmoet een jongen waar Jentel haar twijfels over heeft en wat speelt er precies tussen Jentel en Gert? En aan het eind van het jaar moeten de meiden een belangrijke beslissing maken, blijven ze ook het laatste jaar nog in het klooster op kot?

Persoonlijke Leeservaring

Inge: De boeken van Jentel blijven een plezier om te lezen. Na drie boeken heeft dit vierde boek mij wederom weten te verrassen. Ieder jaar gebeurt er wel iets dat het lezen van de boeken interessant en leuk blijft houden. Zo zijn er dit jaar Kim en Lise. Erg leuk bedacht om er twee jonge meisjes aan toe te voegen. Dit  vond ik namelijk zorgen voor een nieuwe dynamiek tussen de vriendinnen en natuurlijk weer andere doldwaze avonturen.

Dit boek is hetzelfde opgebouwd als alle eerdere boeken: korte vlot geschreven hoofdstukken en als extraatje nog drie hoofdstukjes met een nieuw avontuur. 

Er zit in dit verhaal behoorlijk wat romantiek, want de meiden worden toch wat volwassener en krijgen ook serieuzere relaties. Een goede wending vind ik, want zo zie je dat de personages ook door de boeken heen aan het groeien zijn. In dit deel worden de vriendinnen af en toe al een beetje nostalgisch als ze aan het einde van het schooljaar of aan volgend jaar denken. Dat zal namelijk het laatste jaar zijn dat ze samen studeren.

Dit vind ik een fijne wending want ik leef helemaal mee met de vriendinnen naar het laatste jaar. Ook gebeurt er aan het einde van het boek heel veel, er staan veel veranderingen op de planning. Echter staat dit pas in het volgende boek echt te gebeuren waardoor ik super nieuwsgierig ben geworden. Op dus naar het laatste jaar samen met Jentel en haar vriendinnen!

De recensies van de andere delen van Op kot met Jentel ook lezen?

Lees hier de recensie van Op kot met Jentel in het eerste jaar,  hier de recensie van Op kot met Jentel in het tweede jaar, hier de recensie van Op kot met Jentel in het derde jaar en hier de recensie van Op kot met Jentel in het laatste jaar.

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten