opkotmetjentel2

Recensie Op kot met Jentel in het tweede jaar

Een aanrader voor liefhebbers van grappige toegankelijk geschreven boeken!

Op kot met Jentel in het tweede jaar

| auteur: Björn Peeters| uitgever: Ateliers Claudine | paperback | recensent: Inge Hogevonder |

Recensie Op kot met Jentel in het tweede jaar

Inhoud

Jentel heeft het eerste jaar studeren er bijna op zitten, het jaar waarin ze voor het eerst op kot ging. Ze heeft in dit jaar drie nieuwe vriendinnen gemaakt: Kitten, Prinses en Carla. De vier zijn onafscheidelijk.

Als blijkt dat Jentel en Carla het kot niet meer kunnen betalen, zoeken ze hard naar een oplossing. Gelukkig wordt die gevonden: de meiden mogen op kot in een klooster! Echter zijn hier ook een aantal voorwaarden aan verbonden. Ten eerste moeten de meiden allemaal een puntengemiddelde hebben van tachtig. Dit is nog even spannend, maar het lukt! Nu moeten ze dit alleen ook vol blijven houden, want het is ook de voorwaarde om op kot te mogen blijven. Zal het ze lukken?

Verder moeten de meiden meehelpen aan de huishoudelijke taken in het klooster en zich netjes gedragen. Enkel gaat het Prinses wel lukken om huishoudelijke werk te doen? En kan Jentel een heel jaar zonder grappen uit te halen? En waarom komt Chelsey, het zusje van Jentel, zo vaak naar het klooster? Het zal weer een onstuimig jaar worden voor Jentel en haar vriendinnen.

Persoonlijke Leeservaring

Inge: Na met plezier het eerste jaar van Jentel te hebben gelezen, heb ik ook van dit deel erg genoten.

Het verhaal is weer verdeeld over een schooljaar en heeft dus een logische volgorde. Daarbij is het deel ook prima zonder deel één te lezen. Door het fijne lettertype en korte hoofdstukken leest het boek erg makkelijk en snel. Ik had het boek dan ook met een paar uur uit.

Er zit erg veel humor in, regelmatig heb ik dubbel gelegen van het lachen. Vooral om de rare toeren die Jentel uit haalt. Erg leuk is ook dat veel personages uit het eerste boek ook weer terug komen, ook al zitten de vriendinnen nu in het klooster op kot.

In dit tweede deel zit ook een diepere, serieuze laag. De meiden lopen tegen een aantal persoonlijke en familie problemen aan. Toch weten ze hier allemaal een goede draai aan te geven en er goed mee om te gaan. Een leuke toevoeging aan het einde van het boek zijn drie korte hoofdstukjes als extraatje. Helaas heeft het verhaal wel een open einde en zal in het derde jaar weer vervolgd worden. Ik kan dan ook niet wachten om verder te lezen.

Op kot met Jentel in het tweede jaar is dan ook zeker een aanrader voor iedereen die zin heeft in een grappig, makkelijk te lezen boek! 

De recensies van de andere delen van Op kot met Jentel ook lezen?

Lees hier de recensie van Op kot met Jentel in het eerste jaar en hier de recensie van Op kot met Jentel in het derde jaar.

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten