Op kot met Jentel in het derde jaar

Recensie Op kot met Jentel in het derde jaar

Inge: de toenemende diepgang in de vijfluik is leuk om te ervaren en de humor blijft geweldig!

Op kot met Jentel in het derde jaar

| auteur: Björn Peeters | uitgever: Ateliers Claudine | paperback | recensent: Inge Hogevonder |

Recensie Op kot met Jentel in het derde jaar

Inhoud

Na twee jaar studeren gaat Jentel ook vol goede moed het derde jaar in. Jentel en haar vriendinnen Carla, Prinses en Kitten zitten nog steeds op kot in het klooster. Het is de vriendinnen erg goed bevallen om op kot te zitten in het klooster, het is hard werken maar ze hebben er een fijne plek. Dit jaar komt ook het zusje van Jentel, Chelsey, bij de meiden op kot.

Tijdens het derde jaar hebben Jentel en Carla een nieuwe job, ze gaan werken in een chique hotel. Maar gaat dat wel goed met de gekkigheid die Jentel altijd uithaalt? Aan het begin van het schooljaar regent het zo hard dat alle straten overstromen en besluit Prinses toch met haar auto op pad te gaan wat natuurlijk niet goed gaat en ze rijdt haar auto kapot. Haar vader weigert de auto te laten maken, maar  hoe gaat Prinses zich redden zonder auto?

Chelsey ontmoet een leuke jongen en is erg gelukkig . Kitten wordt jaloers op haar en de vraag is hoe dat gaat aflopen? Verder gaat Jentel eindelijk op date met Rudy. Zullen die twee nu dan eindelijk een stel gaan worden? Het zal weer een jaar worden vol met de leukste avonturen.

Persoonlijke Leeservaring

Inge: Na met plezier het eerste en tweede  jaar van Jentel te hebben gelezen heb ik ook van dit deel  weer erg veel plezier gehad.  

Het is niet nodig om ook de eerste twee delen gelezen te hebben, maar het zorgt wel voor een beter beeld in het leven van Jentel en haar vriendinnen. Erg leuk aan dit derde deel vind ik dat alles iets meer diepgang krijgt en dat de vriendinnen wat volwassener worden.

Er zit nog steeds erg veel humor in, maar ze lopen tegen serieuzere zaken en taken aan. Ook krijgt Moeder Overste een wat grotere rol in het leven van de meisjes en komt ze tot bepaalde inzichten wat een goede toevoeging is.

De schrijfstijl van Björn Peeters blijf ik erg prettig vinden. Hij schrijft erg vlot en door de korte hoofdstukken heb je het boek zo uit.

Wel had ik in dit deel wat meer moeite met de Vlaamse woorden. Al stoorde dit mij absoluut niet, want ik kon het verhaal verder prima volgen. Ook dit derde deel heeft wederom drie hoofdstukken aan het eind als extraatje wat natuurlijk altijd leuk is.

Het einde van het derde jaar vond ik erg verrassend! Ik ben dan ook heel benieuwd hoe dit in het vierde jaar verder gaat! Ook het derde jaar van Jentel is weer een aanrader!

De recensies van de andere delen van Op kot met Jentel ook lezen?

Lees hier de recensie van Op kot met Jentel in het eerste jaar,  hier de recensie van Op kot met Jentel in het tweede jaar en hier de recensie van Op kot met Jentel in het vierde jaar.

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten