Op kot met Jentel

Recensie Op kot met Jentel

Inge: Wat een super vrolijk boek is dit! Ik heb de hele tijd met een grote lach zitten lezen, al ontbreekt ook een serieuze noot niet, waardoor het echt overkomt!

Op kot met Jentel

| auteur: Björn Peeters | paperback | recensent: Inge Hogevonder |

Recensie Op kot met Jentel

Inhoud

Jentel is achttien jaar en gaat studeren. En dan ga je natuurlijk op kot! In Nederland is dit beter bekend als op kamers gaan.

Haar zusje en Jentel hebben een zware jeugd gehad. Daarom is Jentel blij dat ze eindelijk thuis weg kan. Ze besluit de eerste dag van de zomervakantie al naar haar kot te gaan, echter is de eerste indruk niet zo heel goed. Als ze binnenkomt ligt er een jongen in de lift te slapen en de keuken en douches zijn super smerig. Gelukkig is ze niet de enige, Carla is ook net aangekomen. Zij gaat ook voor het eerst studeren en wilde ook niet langer thuis zijn.

Jentel en Carla kunnen het gelijk goed met elkaar vinden. Het eerste doel van ze is om orde op zaken te stellen in het studentenhuis, echter werkt de huisbaas niet mee. De schoonmaakster komt pas na de zomer en als ze de kamers willen verven moeten ze dat zelf betalen. Gelukkig kan Jentel heel overtuigend zijn en krijgt ze het voor elkaar dat ze verf krijgt in ruil voor het schoonmaken van de keuken. Na een beetje poetsen en klussen zijn ze tevreden en kan het avontuur echt beginnen! Jentel en Carla worden tijdens de zomer echte vriendinnen en na de zomer komen daar Kitten en Prinses nog bij. Deze twee meiden gaan ook voor het eerst op kot en brengen allebei een eigen verhaal met zich mee. Het viertal is onafscheidelijk en zal tijdens het eerste jaar samen vele avonturen gaan beleven!

Persoonlijke leeservaring

Inge: Wat een super vrolijk boek is dit! Ik heb de hele tijd met een grote lach zitten lezen. De meiden lopen tegen allerlei problemen aan waar alle studenten tegen aan lopen, maar hoe ze deze oplossen is meestal echt hilarisch. Toch is het verhaal niet alleen maar grappig, er zit soms ook een serieuze ondertoon in. Zo heeft Jentel problemen met haar moeder, Carla met pleegzorg en hebben ze beiden geldzorgen. Door dit in het verhaal te verweven, wordt het des te interessanter. 

Het boek heeft lekkere korte hoofdstukken waardoor je erg snel door het boek leest. Een beetje kennis van Vlaamse woorden is wel nodig, het is een Vlaams boek en dat is ook duidelijk te merken. Woorden zoals kuisen (schoonmaken) een tas (kopje) en redder (brandmeester) zijn een paar voorbeelden van woorden die je tegenkomt. Gelukkig heb ik vroeger veel Vlaamse tv gekeken en kun je ook woorden afleiden van het Nederlands dus ik had hier geen moeite mee. Ik vond het juist heel leuk om eens een boek in het Vlaams te lezen!

Verder heeft de schrijver een fijne schrijfstijl. Dit is deel één in een serie van vijf. Elk boek beschrijft een jaar van Jentel en haar vriendinnen. Dit eerste deel heeft een zeer onverwacht einde, dus ik ben erg benieuwd hoe de meiden volgend jaar vergaat op kot!

Ben jij na het lezen van deze recensie benieuwd naar de inhoud van het verdere verhaal, doe dan gerust mee met de winactie! Onlybyme mag namens de auteur twee lezers blij maken met het eerste deel van Op kot met Jentel. 

Het leuke is dat de overige delen allemaal ook al verkrijgbaar zijn, de auteur koos bewust voor het schrijven van alle delen en ze tegelijkertijd publiceren. Iets wat lezers die fan zijn van vervolgseries zeker zal bevallen! Je kan ze o.a. hier aanschaffen.

De recensies van de andere delen van Op kot met Jentel ook lezen?

Lees  hier de recensie van Op kot met Jentel in het tweede jaar, hier de recensie van Op kot met Jentel in het derde jaar, hier de recensie van Op kot met Jentel in het vierde jaar en hier de recensie van Op kot met Jentel in het laatste jaar.

Winactie Op kot met Jentel gesloten

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mail achter (is afgeschermd)
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je dit boek wilt winnen
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: begin met volgen.
  • De winacties lopen – tenzij anders aangegeven – ruim een week en eindigen op zondag middernacht. De uitslag wordt z.s.m. daarna via de Facebookpagina bekend gemaakt. (veelal op de maandagen) Kijk gerust naar nog andere lopende winacties. (Tip!)
  • Het delen van winacties via sociale media wordt zoals altijd gewaardeerd en verdubbelt je kansen, 1 of meerdere malen.

Laat het weten in je reactie, als je van extra winkans(en) gebruikt hebt gemaakt en via welke sociale kanalen. Denk hierbij aan het volgen van Onlybyme via Facebook, Twitter, Google+, Pinterest, Instagram en Bloglovin’ of het liken en delen van deze winactie, via deze zelfde kanalen.

Leuk als je meedoet met de winactie en veel geluk toegewenst!

Andere recensies van de auteur:

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten