Op glad ijs

Recensie Op glad ijs, Inge Duine

Tijdens de Olympische Spelen in Salt Lake City bevindt Amerika zich op glad ijs.

Op glad ijs

| auteur: Inge Duine | uitgeverij: de Fontein | paperback en E-book | recensent: Yvonne Vogels |

Recensie Op glad ijs

Inhoud

Na de aanslagen in Amerika op 11 september heerst er veel angst en onzekerheid in het land. Zeker nu ze amper een half jaar na deze aanslagen de Olympische Spelen organiseren in Salt Lake City. De beveiliging rondom dit evenement is dan ook groots en secuur. Jennifer is een jonge vrouw die wegens haar blessure helaas niet mee kan doen met de Spelen. Ze had hiervoor jarenlang getraind en dit was haar einddoel, nu doet ze verslag van haar sport, het schaatsen, op tv samen met haar collega Tom.

Haar vriend is de beroemde ijshockeyer Mike die wél mee doet aan deze Olympische Spelen. Omdat Jennifer niet veel contact heeft met haar eigen ouders gaat ze goed om met haar schoonouders. Samen kijken ze naar de openingsceremonie en bezoeken ze de wedstrijden van Mike.

Mike zijn broer Robert is een beetje een vreemde snuiter en als Jennifer op het toilet in het huis een lege strip kalmeringstabletten vindt wordt ze ongerust. Ze krijgt van een buurman te horen dat Robert opgenomen geweest is in een kliniek vanwege extreem gewelddadig gedrag en waanideeën.

Als hij een op dag bij haar komt met een heel wazig verhaal over een op handen zijnde aanslag tijdens de Spelen en een lijk wat gevonden zou zijn in het Olympisch Dorp, wordt Jennifer een beetje bang. Nu bevindt ze zich op glad ijs. Moet ze de politie waarschuwen voor Robert en wat ze denkt dat hij van plan is? Of moet ze gewoon doorgaan met wat ze aan het doen is en hem vergeten, hij is tenslotte opgenomen geweest in een kliniek vanwege het feit dat hij waanideeën had.

Jennifer krijgt steeds meer aanwijzingen waardoor ze erachter komt dat er écht een aanslag gepland is! De tijd tikt, en ze moet snel handelen wil ze deze aanslag kunnen voorkomen.

Persoonlijke Leeservaring

Yvonne: Dit boek begint vrij rustig en gemoedelijk, ik vond het in het begin ook wat lastig om in het verhaal te komen. Het was misschien zelfs wel een beetje saai en voorspelbaar. Naarmate het verhaal vorderde, vond ik het steeds spannender worden. Ik vond het erg prettig lezen, totaal niet langdradig of teveel details. Het is ook geen dikke pil, maar dat hoeft ook niet vind ik.

Het onderwerp, de Olympische Spelen is ook nu erg actueel waardoor ik me ook meer interesseerde voor dit boek. En toen van de week op het nieuws was dat de beveiligers allemaal het NORO virus hebben opgelopen moest ik erg aan dit boek denken. Stel dat er ook daar weer een aanslag gepland zou zijn en dit bij het plan hoorde? Als je dit boek leest, merk je hoe kwetsbaar zo’n groot evenement eigenlijk is. Zelfs al is het zo goed beveiligt met controles er kan altijd iets gebeuren waardoor je toch een aanslag kunt plegen.

Dat boeide me ook heel erg in dit boek. Het is op sommige stukken wel wat ongeloofwaardig vind ik, maar de grote lijnen, de echte aanslag die gepland wordt vond ik toch wel erg ‘echt’. Ik heb dit boek met veel plezier en aandacht gelezen. Ik vond het ook nu met de huidige Spelen erg goed gekozen om dit boek nu op de markt te brengen. Het is dan ook echt een aanrader.

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten