Onvindbaar

Recensie Onvindbaar, Laura McHugh

Onvindbaar vertelt het verhaal van de verdwenen zusjes. De andere zus blijft met schuldgevoel achter. Zij was namelijk in de buurt toen haar zusjes verdwenen.

Onvindbaar

| auteur: Laura McHugh | uitgeverij: Cargo | paperback en E-book | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie Onvindbaar

Inhoud

De 30-jarige Arden komt na 20 jaar terug naar het stadje waar haar tweelingzusjes zijn verdwenen. Nadat haar vader is overleden is het huis, waar ze vroeger woonde, aan haar toegewezen. Haar studie en leven is een grote warboel wat de keuze om terug te keren een stuk makkelijker maakt. Desondanks denkt ze elke dag aan de verdwijning van haar zusje. Zij was als enige bij de tweeling in de buurt en blijft zichzelf de schuld geven van de verdwijning.

Haar moeder, ondertussen hertrouwt met Gary, vindt het maar niks dat Arden terugkeert naar de plek waar de tweeling verdween. Waarom kan ze niet volledig achter de keuze van haar dochter staan? Elke keer als ze elkaar spreken aan de telefoon is haar moeder niet echt een luisterend oor.

Al snel ontmoet Arden oude bekenden van vroeger waaronder Ben, haar buurjongen en vriendje, die dezelfde auto heeft gezien tentijde van de verdwijning. Via de mail wordt ze benaderd door Josh Kyles die zich, in zijn vrije tijd, bezig houdt met cold cases verdwijningen. Snel blijkt dat het beeld dat Arden heeft van de verdwijning niet kan kloppen. Aan de hand van foto’s die Josh heeft ontvangen van Singer, de man die vastzit voor de verdwijning, kunnen de zusjes niet op het tijdstip dat Arden gedacht had. zijn verdwenen. Maar wat is er die dag dan wel gebeurd? Ondertussen pakt ze haar leven weer zoveel mogelijk op en neemt ze ook deel aan de plaatselijke activiteiten. Weet dan niemand wat er echt gebeurd is met haar zusjes?

Na een aantal recente gebeurtenissen en de zoektocht naar het verleden, wordt steeds meer duidelijk wat er daadwerkelijk die dag heeft plaatsgevonden. Waar is de tweeling dan wel gebleven? Zijn je gedachtes wel de waarheid?

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette (40): Laura McHugh heeft een prettige manier van schrijven, echter heeft ze mij met de inhoud wat minder weten te raken. Het verhaal begint goed en ik was nieuwsgierig welke kant het zou opgaan. Jammer genoeg beschrijft Laura een hoop bijzaken die het verhaal juist afzwakken.

Het verhaal was voor mij meer een standaard verhaal zoals ik wel vaker voorbij heb zien komen. Er zit weinig spanning in het verhaal en is zeker geen literaire thriller. Voor wie houdt van een boek wat lekker weg leest en niet teveel wil nadenken over de inhoud, is onvindbaar wel een aanrader.

Voor mij is onvindbaar een heerlijk boek voor tussendoor geweest. Het heeft mij een paar avonden ontspanning gegeven. Het heeft mij niet op het puntje van mij stoel laten zitten omtrent de verdwijning van de tweeling. Stiekem had ik gehoopt dat ik lang in het ongewisse werd gehouden over het hoe en waarom. Nu was het voor mij een 13 in een dozijn verhaal.

Onvindbaar raad ik aan voor lezers die een heerlijk boek zoeken voor bij een knetterende open haard en/of heerlijk met een wijntje op de bank.

 

Namens de uitgeverij mag Onlybyme 1 exemplaar van dit boek weggeven.

Winactie Onvindbaar

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je Onvindbaar wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 1 oktober middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten