Ommekeer

Recensie Ommekeer, Sophie Ester

Ommekeer is het eerste boek van een vierdelige serie en gelijk een sterk neergezet verhaal.

Ommekeer

| auteur: Sophie Ester | uitgeverij: Ellessy | paperback | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie Ommekeer

Inhoud

Het gezin Vanhoven bestaande uit 5 kinderen, ze hebben al een hoop meegemaakt. Steven, Jamey, Robin, Vincent en Carol zijn hun ouders in één klap kwijt. Het was door een gerichte actie omdat hun vader bij de politie werkte en een verkeersovertreding in behandeling nam. Plotsklaps zijn ze wees.

Carol is pas 9 als haar ouders bij deze aanslag omkomen. Haar twee oudste broers hebben de zorg overgenomen van het overgebleven gezin. Zo jong al op de vlucht en te maken hebben met het beschermingsprogramma van de FBI. De dader is nog steeds voortvluchtig en de inmiddels bijna allemaal volwassen kinderen moeten altijd op hun hoede zijn ondanks dat ze een andere identiteit hebben gekregen.

Dan gebeurt er iets verschrikkelijks. De dader weet ze te vinden en twee broers komen om het leven. Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Hoe is hij hun na al die jaren op het spoor gekomen? Zal dit het begin zijn van een nieuwe nachtmerrie en gerichte aanslagen?

Carol en haar broers moeten weg van dit onderduikadres. Ze krijgen weer een nieuwe naam maar het ergste van alles is, dat ze alle drie een nieuw individueel leven tegemoet gaan zonder contact met elkaar.

Carol wordt in Nederland in een gezin geplaatst waar ze naar school kan. Gescheiden van haar overgebleven familie probeert Carol haar leven op te pakken. Zal het de psychopaat Robert Dayle lukken om de overgebleven gezinsleden weer te vinden?

Elk hoofdstuk beschrijft Carol vanuit één van haar broers.

Ze wil het verhaal op papier hebben staan. Niet allemaal komen ze zo goed terecht als gehoopt maar allemaal proberen ze hun nieuwe leven en identiteit vorm te geven. Ze moeten toch verder. Na hulp van een vriend van Carol vinden de gezinsleden elkaar weer. Eindelijk kunnen ze praten over wat er is gebeurd. Waarom is Carol niet alles verteld? Waarom is deze keuze gemaakt na de aanslag op haar broers?

Als Carol een plan bedenkt om Robert Dayle uit de tent te lokken om voor nu en altijd een einde te maken aan hun beschermde leven, kan ze niet weten welke gevolgen dit heeft. Na een angstaanjagend en spannend einde lijkt Carol plan te gaan lukken, of toch niet?

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette(40): Sophie Ester is het pseudoniem van Kerstin Rozema waarvan ik vorig jaar een boek heb mogen lezen. Met Ommekeer heeft ze een goed boek neer gezet dat de lezer echt weet te pakken.

Ommekeer wordt voornamelijk vanuit Carol verteld. Ze wil haar levensverhaal op papier hebben staan en vertelt vanuit haar broers en haar eigen leven de gebeurtenissen vanaf de aanslag op hun ouders. Pas aan het eind van het boek wordt de titel duidelijk. Deze is heel goed gekozen en past helemaal bij het boek.

Ik weet zeker dat ik de vervolgdelen van Ommekeer wil ga lezen. Ik wil, nee ik moet, weten waar het tweede deel naar toe gaat! Het idee om op deze wijze een spannend boek te schrijven is wat mij betreft geslaagd.

De personages worden goed uitgewerkt en kunnen zeker nog groeien in de volgende 3 delen. Als Sophie Ester op deze wijze de pen kan blijven bedienen, weet ik zeker dat er nog een hoop spannende leesuurtjes aan zullen komen.

Laat het tweede deel maar snel uitkomen!

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten