Nooit meer bang

Recensie Nooit meer bang, Gaby Rasters

Nooit meer bang is een prachtige feelgoodroman gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen.

Nooit meer bang

| auteur: Gaby Rasters | uitgeverij: Zomer en Keuning | paperback en E-book | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie Nooit meer bang

Inhoud

Het lijkt een doodgewone lentemorgen in Brussel maar niets is minder waar. Op het vliegveld in Brussel ontploft er in de vertrekhal een bom. Meerdere mensen komen om en vele raken gewond.

Maud ontmoet net voor de aanslag Victor, terwijl ze op haar vriend staat te wachten. Louise komt Lennard tegen. Beiden dames kennen elkaar niet maar hebben een bijzondere onverwachte ontmoeting met een onbekende man.

Na de aanslagen staan er veel levens op zijn kop. De dames willen weten hoe het is afgelopen met de mannen die zij hebben ontmoet ook al kennen ze elkaar nauwelijks. Maud is erachter gekomen dat haar vriend haar bedrogen heeft en houdt zich met haar stoere houding en zelfspot op de been, zo lijkt het voor de buitenwereld. Daarnaast heeft ze een koffer met brieven in handen gekregen waarin brieven zitten van Victor aan zijn oma met wie hij een sterke band heeft. Tijdens het verhaal ontmoet ze Olaf, een vriend van Victor en reist ze af naar Zwitserland waar de oma van Victor woont.

Gedurende het verhaal leren we Louise en Maud steeds beter kennen.

Beiden dames hebben zo hun eigen problemen en verdriet en gaan er op eigen wijze mee om. Doordat hun leven veel raakvlakken kent, bouwen de dames een bijzonder en warme vriendschap op. Ze staan voor elkaar klaar en vinden veel steun bij elkaar, helemaal als Louise borstkanker blijkt te hebben en na de vele chemo’s op controle moet komen.

Louise heeft Lennard al vaak opgezocht in het ziekenhuis waar ze merkt dat ze gevoelens voor hem heeft. Zijn familie neemt haar liefdevol op tijdens de ontmoetingen in het ziekenhuis. Na haar controle in het ziekenhuis besluit ze op reis te gaan en werkt een bucket-list af. Lennard en Louise sturen elkaar berichten om het contact te onderhouden terwijl Lennard hard werkt aan zijn revalidatie.

Een jaar later is er een bijeenkomst op de plek van de aanslag. Alle 4 zijn ze aanwezig op de luchthaven om stil te staan bij deze verschrikkelijke gebeurtenis en hun leven het afgelopen jaar.

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette(41): Ik heb alle boeken tot nu toe gelezen van Gaby Rasters en was enorm benieuwd naar haar nieuwe boek. Tjonge wat heeft ze weer met een vlotte pen geschreven zeg! Gaby schrijft met zo’n makkelijke pen dat de lezer zich in het leven van de 4 hoofdpersonages waant.

Het verhaal pakte me vanaf het begin en heeft mij tot tranen weten te roeren. Wat een verschrikkelijke gebeurtenis met een prachtig plot. Ik wist wat ik kon verwachten en toch raakte het mij. Ik blijf fan van de boeken van Gaby Rasters.

Nooit meer bang is een actueel verhaal waarbij zij ook mensen heeft gesproken die de aanslag hebben meegemaakt en ze was zelf die dag in Brussel. Het is een verhaal dat vele emoties kent maar het klopt gewoon in grote lijnen. Met momenten miste ik wel wat finishing touch maar de kracht van het verhaal is zo sterk dat ik dat al snel weer vergat. Vaak heb ik gedacht: “Het had zomaar een verhaal van jou of mij kunnen zijn.”

Ik kan niet wachten op het volgende boek van Gaby Rasters!

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten