Nimmernacht

Recensie Nimmernacht, Jay Kristoff

Nimmernacht is een Fantasy boek over liefde en intriges afgewisseld met geweld en spanning.

Nimmernacht

| auteur: Jay Kristoff | uitgeverij: LS Amsterdam | paperback en E-book | recensent: Inge Hogevonder |

Recensie Nimmernacht

Inhoud

Als Mia Corvere tien jaar oud is wordt haar vader veroordeeld tot de dood. Mia wordt door haar moeder gedwongen toe te kijken als haar vader wordt opgehangen. Ze zegt tegen haar dochter: ‘Kijk nooit weg, wees nooit bang en vergeet nooit!’ Dat wordt dan ook Mia’s nieuwe levensmotto.

Vervolgens proberen de vijanden van haar vader, Mia te vermoorden terwijl ze haar moeder en broertje in de gevangenis zetten. Het lukt ze niet om Mia te vermoorden want ze krijgt hulp van iets donkers, iets duisters, een schaduw. Ze weet te ontsnappen en maakt kennis met Mercurio. Hij neemt dit jonge meisje onder zijn hoede en traint haar. Hij zorgt ervoor dat ze klaar is om te studeren aan de Rode Kerk.

In de Rode Kerk worden de dodelijkste moordenaars opgeleid. Het doel van Mia is om een Kling te worden, de beste van de beste moordenaars. Dan kan ze eindelijk wraak nemen voor haar familie. Maar zelfs tijdens haar opleiding is Mia bijzonder. Ze leert dat ze een donkerling is, maar antwoorden op al haar vragen krijgt ze ook daar niet. Wel maakt ze nieuwe vrienden en vijanden. Maar kan ze haar vrienden wel vertrouwen? En zijn haar vijanden wel de echte vijanden? Kan ze het tot Kling schoppen? En overleeft ze de zware opleiding überhaupt wel?

Persoonlijke Leeservaring

Inge: Nimmernacht is opgedeeld in drie delen. In het eerste deel lees je over de geschiedenis van Mia, dit is schuingedrukt, en haar tocht naar de Rode Kerk. In het tweede deel staat de opleiding van Mia centraal. Het derde deel is de ontknoping en gooit alles dat je dacht te weten weer compleet door de war.

De schrijfstijl in dit boek is erg uitgebreid en beeldend. De wereld waarin Mia leeft wordt tot in detail beschreven. Ook worden er heel veel voetnoten gebruikt om bepaalde begrippen en gebeurtenissen nog verder uit te diepen. Vooral in het eerste deel van het boek is dit het geval. Hierdoor koste het veel moeite om door te lezen. Ik had de neiging om het boek weg te leggen. Je hebt je volle aandacht nodig bij het lezen om alles te kunnen plaatsen en duidelijk te houden.

In het tweede deel worden de voetnoten een stuk minder. Ook wordt de schrijfstijl vlotter en zit er meer spanning in het verhaal. Vanaf het tweede deel werd ik dan ook helemaal door het verhaal gegrepen en wilde ik doorlezen. Mia maakt vrienden en vijanden, liefde en intriges spelen dan ook een rol. Dit wordt afgewisseld met geweld en de nodige spanning. Wie blijft er leven en wie niet?

Deel drie is de enorme klapper van het verhaal, het bevat een enorme plottwist! Met open mond heb ik zitten lezen en het verhaal moest uit! Dit deel is het geweldigste deel van het verhaal en is naar mijn idee ook het beste neergezet. Dit boek maakt dus een echte groei en ontwikkeling door, wat eigenlijk best knap is. Het gaat van lastig naar fantastisch. Doorlezen wordt in dit boek dus echt beloond.

Dit is pas het eerste boek van een trilogie en ik kijk nu al uit naar het tweede boek. Ik hoop dat de schrijver het niveau van het laatste gedeelte van dit eerste boek weet vast te houden.

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten