Nemesis

Recensie Nemesis, Jo Nesbo

Nemesis is een figuur uit de Griekse mythologie, een meedogenloze godin van de gerechtigde wraak.

Wie is de Nemesis en wat is de wraak?

Nemesis

| auteur: Jo Nesbø | uitgeverij: Cargo | paperback en E-book | recensent: Carla Kooijman-van Bakel |

Recensie Nemesis

Inhoud

Deel 4 in de Harry Hole serie.

Nadat er een bank overvallen is waarbij een vrouw in koelen bloede is doodgeschoten wordt Harry samen met het team Roofovervallen geacht deze overval en moord op te lossen. Dat gaat niet zomaar zonder slag of stoot en het is duidelijk dat de oplossing te lang op zich laat wachten. Harry heeft in het verleden bewezen dat hij met onconventionele middelen resultaten weet te behalen. Dat is de reden dat de commissaris hem opdracht geeft om alles waar hij mee bezig is te laten voor wat het is en zich alleen nog maar met deze zaak bezig te houden.

De commissaris zegt de teugels een beetje te laten vieren omdat hij snapt dat regels soms niet werken en dat hij hem zoveel mogelijk zal dekken. Het reguliere onderzoek zal hiernaast gewoon doorgaan. De collega, Beate Lonn, is net van de politieschool af en zal hem assisteren. Mocht hij meer mensen nodig hebben hoeft hij het maar te zeggen. Zo gaat Harry aan de slag en raakt toch weer in de problemen. Niet in de laatste plaats door de zelfmoord van een oude vlam van hem.

 

Persoonlijke Leeservaring

Carla: Genoten heb ik weer van dit boek! Natuurlijk omdat Harry intussen een oude bekende geworden is, die ik weer graag terugzie. Harry garandeert namelijk dat het niet saai wordt! Ik word meerdere verhaallijnen ingezogen. Wat ik zo knap vind, is dat het lijkt of ik gewoon een verhaal lees. Ik moet wel op mijn hoede blijven want…mis vooral niets!!

Geregeld moet ik nadenken over hoe nu alle verhaallijnen in elkaar grijpen en tot een knap geheel wordt. Dit gebeurt met zoveel vernuft, dat ik daar echt van onder de indruk ben! Meerdere zaken die niets met elkaar van doen lijken te hebben, worden verweven tot 1 verhaal. Een spannend verhaal. Ondanks dat ik het hele verhaal begrijp, snap ik eigenlijk niet hoe Jo Nesbø het nu weer heeft klaar gespeeld om het geheel tot een logische en vooral geloofwaardige, spannende misdaadroman te maken.

Als er een school bestond waar men lesgaf in thrillers schrijven, dan zouden boeken van Jo Nesbø verplichte literatuur moeten zijn. Niet alleen om te lezen maar om helemaal uit elkaar te pluizen, om zo te achterhalen hoe knap het in elkaar zit en hoe hij dat toch elke keer weer klaarspeelt. Ik weet een ding, ik zou me aanmelden…

 

Winactie Nemesis

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je Nemesis wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 5 november middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten