Nachten in New York

Recensie Nachten in New York, Sarah Morgan

Nachten in New York is een meeslepende roman die je vanaf de eerste bladzijde meeneemt op een avontuur vol liefde en passie.

Nachten in New York

| auteur: Sarah Morgan | uitgeverij: HarperCollins | paperback en e-book | recensent: Yvonne Vogels |

Recensie Nachten in New York

Inhoud

Nachten in New York gaat over de drie hartsvriendinnen Paige, Eva en Frankie die alle drie uit een heel klein dorpje komen en samen in New York zijn gaan werken bij een evenementenbureau.

Matt, de broer van Paige woont al een hele tijd in New York en heeft in het gebouw waar hij woont voor de dames appartementen gemaakt.

De drie vriendinnen zijn heel verschillend en hebben alle drie bepaalde karaktereigenschappen die hen uniek maakt en de vriendschap perfect aanvult. Als de dames hun baan verliezen springen ze in het diepe en starten ze hun eigen bedrijf. Dit brengt veel onzekerheid met zich mee, zeker als de klanten weg lijken te blijven. Paige heeft nog 1 optie om dit te veranderen. Hulp vragen aan Jake, de beste vriend van haar broer, de man waar ze jarenlang verliefd op is (geweest). Er zijn twee dingen waar Paige een hekel aan heeft. Hulp vragen, en met Jake omgaan, omdat haar gevoelens voor hem nooit helemaal lijken te zijn verdwenen. Wat heeft ze te verliezen als ze Jake om hulp gaat vragen?

Persoonlijke Leeservaring

Yvonne: Ik heb Nachten in New York echt onderschat, ik dacht dat het een luchtig en eenvoudig geschreven verhaaltje voor tussendoor zou zijn maar het tegendeel was waar. Het was een meeslepende roman die me vanaf de eerste bladzijde meenam op een avontuur vol liefde en passie. Zowel op het gebied van zaken als liefde. De drie vrouwen, Paige, Eva en Frankie hebben alle drie bijzondere karaktereigenschappen die hen als vriendinnen perfect maken voor elkaar en wat voor mij als lezer echt een toegevoegde waarde is in dit boek. Ik herkende me zelf in iedere situatie wel in een van hen. En kon me de gesprekken die zij als vriendinnen hadden ook zo hier aan de keukentafel voorstellen. Ik betrapte me er ook meermaals op hardop te lachen tijdens het lezen en soms moest ik ook wel even een brok in mijn keel wegslikken.

De romantische scenes in dit boek zijn vol passie geschreven en je krijgt het er soms ook wel een beetje warm van. Het is niet heel expliciet en ik kon mijn eigen fantasie daarin ook wel vrijlaten, dat vond ik wel prettig. Het was absoluut geen 50 tinten grijs of een doktersromannetje, ik vond het echt een volwaardig romantisch goed boek.

Wat ik ook erg leuk vond, is dat ieder hoofdstuk begon met een leuke quote van een van de vrouwen. Soms waar, maar soms ook echt een grappige anekdote die een korte samenvatting gaf van de verhaallijn van dat betreffende hoofdstuk.

Wat ik wel jammer vond is dat de Nederlandse vertaling van de titel de lading nét niet helemaal dekt. De Engelste titel is namelijk Sleepless in Manhattan. Dat is ook meteen een knipoog naar de bekende film Sleepless in Seattle. Persoonlijk zou ik daar dan Slapeloze nachten in New York van gemaakt hebben denk ik.

 

Winactie Nachten in New York

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je Nachten in New York wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 26 november middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten