naarbednaarbed

Recensie Naar bed naar bed, M.J. Arlidge

Antoinette: Naar bed naar bed is echt het beste deel uit de reeks tot nu toe! 

We raden elke thrillerfanaat aan minstens 1 boek van Arlidge te lezen!

Naar bed naar bed

| auteur: M.J. Arlidge | uitgeverij: Boekerij | paperback | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie Naar bed naar bed

Inhoud

In een bekende SM-club wordt het lijk gevonden van een man die volledig is ingepakt. Helen Grace en haar team worden opgeroepen. Samen met haar vaste collega Charlie Brooks, die gepromoveerd is tot brigadier en collega Sanderson gaat ze erheen. De schrik vliegt Helen om het hart, als ze het lijk herkent. Ze besluit niks tegen haar collega`s te zeggen. Ondertussen blijft de spanning  tussen Charlie en Sanderson, het team niet ongemoeid. Als het team undercover in de SM-wereld willen infiltreren, biedt Sanderson zich aan.

Ze ‘lijken’ de moordenaar snel in het vizier te hebben. Is deze man de dader? Of is het toch niet zo eenvoudig als het lijkt?

Sanderson wil, na dit korte uitstapje, laten zien wat ze nog meer in haar mars heeft en volgt haar eigen werkwijze. Of dat iedereen bevalt?  Ook Charlie wordt teruggefloten door Helen en op haar plek gezet. Wat is daaraan voorafgegaan?

Natuurlijk weet de journaliste Emilia Garanita het voor elkaar te krijgen van alle details, die worden ontdekt, op de hoogte te zijn. De krantenkoppen liegen er niet om. Ze spreekt zelfs de partner van de vermoorde man eerder dan de politie!

Wat heeft deze zaak met Helen Grace zelf te maken?

Dan volgt er een tweede moord. Deze lijkt nog gruwelijker dan de eerste. Deze is, opgetakeld aan een katrol, net zo ingepakt om het leven gekomen. Als Helen deze man ook kent, lijkt het steeds meer op een gerichte actie richting Helen te zijn. Ze besluit haar meerdere Graham te vertellen dat ze de slachtoffers kent. In overleg mag ze aan de zaken blijven werken, maar vertelt het team verder niks.

Sanderson en Charlie merken dat Helen niet zichzelf is. Helen slaapt slecht en is erg in zichzelf gekeerd. Wie zit hier achter? En wie lijkt haar in de gaten te houden in het gebouw tegenover haar flat?

Als ze thuis, een telefoon hoort afgaan in haar flat, krijgt ze de schrik van haar leven. Deze had ze toch in de put weggegooid? Ze leest het bericht en gaat naar de genoemde plek. Wat ze daar aantreft had ze nooit voor ogen kunnen houden. 

 

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette: Arlidge heeft het weer gedaan!!! Wat een climax, ongelooflijk!

Ik heb het boek met zeer veel plezier gelezen. Dit is echt één van zijn beste boeken. Ik heb uiteraard alle andere vier de delen ook gelezen, maar deze is zo persoonlijk en zo goed uitgewerkt.

Ik kan mij niet voorstellen dat iemand dit boek niet met plezier lezen gaat. Arlidge weet de feiten uit de vorige delen zo goed en subtiel te verweven in dit vijfde deel, dat je wel op het puntje van je stoel moet blijven zitten. Wat een goede opbouw van de spanning, heerlijke korte hoofdstukken en ik kreeg weer het idee, dat ikzelf in het verhaal zat.

Ik moet het zesde deel lezen. Ik wil weten hoe het nu verder met Helen Grace en alle personage gaat aflopen de volgende keer. Er gaat zoveel gebeuren in het zesde deel dat ik het liefst morgen het boek al wil gaan halen.

Barbara: Hier een mega Arlidge fan!

Zelf heb ik ditmaal dit deel niet gelezen voor deze recensie, maar echt dat ik zorg dat dit boek in mijn boekenkast komt na het lezen van Antoinettes recensie! Iedere liefhebber van het thrillergenre zou in mijn ogen minstens 1 van de boeken van Arlidge dienen te lezen om een eigen mening te vormen.

Zijn boeken staan op zich en zijn toch door een rode draad aan elkaar verbonden door de terugkerende karakters. Helen Grace vervult de hoofdrol en is ‘totaal’ anders is dan ‘normaal’ in dit soort thrillers. Meer erover zeggen, zou teveel verraden!

Kortom, indien je de boeken van Arlidge nog niet kent, lees gerust mijn recensies over de voorgaande delen of het interview dat ik vorig jaar na het vorige deel met de heer Arlidge zelf had. 

Namens de uitgeverij mogen we ditmaal twee thriller liefhebbers blij maken met het nieuwe deel ‘Naar bed naar bed’, wat vanaf 8 juni verkrijgbaar zal zijn. Doe mee en wie weet ben jij de gelukkige! Succes!

Dubbele Winactie Naar bed naar bed gesloten

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je het boek wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 18 juni middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Eerdere delen uit deze reeks:

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten