Na die nacht

Recensie Na die nacht, Kirstin Rozema

Antoinette: ‘Na die nacht is echt een boek voor mensen die geïnteresseerd zijn in waargebeurde verhalen en de impact hiervan op het sociale netwerk!’

Na die nacht

| auteur: Kirstin Rozema | uitgeverij: Ellessy | paperback | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie Na die nacht

Inhoud

Melanie

Melanie woont samen met haar vriend Douwe  en 4-jarige dochter Carolien in een klein dorpje waar iedereen elkaar kent en helpt. Wat is er 3 jaar geleden, op 14 april gebeurd? Wat heeft Melanie zo veranderd?

Melanie merkt zelf dat ze niet meer is wie ze was en alles kost haar veel energie. Overal waar ze aanklopt krijgt ze het gevoel niet begrepen te worden en voelt ze de roddels. Ze is jaloers op haar vriend die zijn gang maar gaat en ze is niet gelukkig met zichzelf. Ze hebben een vast oppas Lucy. Maar niets kan Melanie echt blij maken, alles en iedereen laat haar in de steek.

Wat is er 3 jaar geleden, op 14 april gebeurd? Wat heeft Melanie zo veranderd?

Dan slaat het noodlot toe. Melanie verliest de controle over zichzelf en mishandelt Douwe en steekt het huis in brand. Enerzijds begrijpt ze zichzelf niet en anderzijds is ze trots dat iedereen nu wel haar alle aandacht geeft. Ze heeft Douwe gered, denkt men.  Waarom krijgt Joel, vader van lucy en vriend van Douwe, de schuld in zijn schoenen geschoven?

Lucy

Ondertussen heeft Lucy een relatie met Paul en wordt ze gevraagd om mee te gaan op vakantie met zijn vriendengroep. Eigenlijk wil ze niet, maar net voordat ze het vliegtuig in gaan, slaat ook bij haar het loodlot toe. Dit zet haar aan het denken.

Als ze via de woningbouw een andere woning toegewezen krijgen, krijgt Douwe weer een hoop te incasseren. Melanie schiet weer uit haar vel, met de dood tot gevolg. Uiteindelijk krijgt de familie het schokkende antwoord.

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette: Via een kennis werd ik op dit boek geattendeerd. Het boek is geschreven op basis van waargebeurde feiten.

In eerste instantie had ik geen idee waar het boek naar toe ging, maar ineens kwam de vaart erin. Het was vanaf dat moment een boek dat uit moest! Ik ben blij dat de auteur dit verhaal heeft geschreven. Het zal voor een hoop mensen een vorm van herkenning geven.

De overige personages klopten in het verhaal. Kirstin heeft het boek precies en goed gedoseerd. Het brengt de boodschap goed over, is compact, en zette mij tot nadenken. Wat heeft Melanie moeten doorstaan, maar ook het gezin en haar naasten. Ga er maar aanstaan, zeg!

Ik vind dit echt een boek voor mensen die geïnteresseerd zijn in waargebeurde verhalen en de impact hiervan op het sociale netwerk.

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten