N. 22

Recensie N.22, Joyce Roele

Kate is anders dan anderen. Ze heeft een bijzondere gave. Maar deze gave heeft ervoor gezorgd dat ze door de overheid is opgesloten in een laboratorium met patiëntnummer N.22.

N.22 Joyce Roele

| auteur: Joyce Roele | uitgeverij: Godijn Publishing | paperback | recensent: Inge Hogevonder |

Recensie N.22

Inhoud N.22

Kate is anders dan anderen. Ze heeft een bijzondere gave. Maar deze gave heeft ervoor gezorgd dat ze door de overheid is opgesloten in een laboratorium. Iedereen met een gave wordt door de overheid als een gevaar gezien en opgesloten, hoe jong ze ook zijn. Iedere dag worden er testen op Kate uitgevoerd. De meeste proefpersonen houden het niet zo lang vol, maar Kate zit al twee jaar lang opgesloten. Dit komt omdat haar gave is dat ze zichzelf kan genezen en daardoor de testen overleefd. Maar haar lichaam gaat achteruit, hoe lang kan ze dit nog volhouden? Ondertussen proberen vrienden Alexander en Lena haar te redden. Alexander voelt zich verantwoordelijk voor de opsluiting van Kate. Toen hij uit de touwen viel op school heeft Kate hem gered. Hierdoor is ze ontdekt en opgesloten. Kunnen Alexander en Lena, Kate vinden? En zijn ze nog op tijd om Kate te laten ontsnappen?

Persoonlijke Leeservaring

Inge: Het boek ziet er prachtig uit. Het heeft een mooie cover en je vraagt je direct af waar de appel voor staat en de titel N.22. Dit wordt als snel duidelijk in het verhaal. N.22 is Kate haar patiënt nummer en Kate eet alleen maar appels. De titel en cover passen dus perfect bij het verhaal.

Het verhaal is opgedeeld in korte hoofdstukken waardoor je als een trein door het boek vliegt. Dit komt ook door de vlotte en pakkende schrijfstijl van de schrijfster. Vanaf de eerste bladzijde zit je in het verhaal van Kate en wil je absoluut verder lezen. De afwisseling tussen Kate en Alexander en Lena zijn duidelijk aangegeven door de titels waardoor je nooit in verwarring kunt worden gebracht. Een goede toevoeging vind ik ook de data en tijdstippen bij en in de hoofdstukken. Zo weet je precies waar je bent in de tijdlijn en welke periode er verstrijkt.

Erg mooi vind ik hoe er wordt beschreven hoe Kate zich voelt, hoe ze al haar principes langzaam over boord gooit, psychisch gelukkiger wordt maar dat ze ondertussen lichamelijk aftakelt. Prachtig hoe de innerlijke strijd van Kate wordt beschreven.  Vanaf het begin tot het eind leef je mee met Kate, maar ook de andere personages, en hoop je dat uiteindelijk alles goed komt. Het einde is echt geweldig. Het was zo verrassend dat ik met open mond naar het boek heb zitten staren. N.22 is het debuut van de (nog maar!) zeventien jarige Joyce Roele en daarmee zet ze zich wat mij betreft direct op de kaart! Wat een prachtig boek dat ik iedereen kan aanraden! Ik hoop dat er nog vele boeken van haar zullen volgen in de toekomst.

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten