Muurbloem

Recensie Muurbloem, Gaby Rasters

Wat als je als Muurbloem undercover op een datingssite gaat? Is dit juist een uitdaging of je grootste nachtmerrie?

Muurbloem

| auteur: Gaby Rasters | uitgeverij: Ellessy | paperback | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie Muurbloem

Inhoud

Dit boek kent 2 verhaallijnen. Daantje een jonge, onbezonnen vrouw en meneer Stevens die problemen heeft en hiervoor bij  de psycholoog loopt.

Daantje werkt voor het tijdschrift, Linda, als haar redactiechef Frank, aan haar vraagt of ze undercover op een datingsite wil gaan voor een artikel over vreemdgaan. Ze gaat de uitdaging aan en schrijft zich in op SecondFlirt onder de naam ‘Muurbloem’. In een mum van tijd wordt ze benaderd door verschillende mannen. Waar de een gezelligheid zoekt, is de ander juist geïnteresseerd in een date met maar één doel. Haar vriendin Sanne helpt haar af en toe met haar flirts, door berichtjes te typen in naam voor Daantje. Sanne staat dag en nacht voor haar beste vriendin klaar. Via Sanne ontmoet Daantje Marc, waar ze echt verliefd op wordt. Samen daten ze geregeld.

Na een tijdje app-contact te hebben gehad, ontmoet ze een man van SecondFlirt, die zich Gabriel noemt. Hij is ook nieuw op SecondFlirt en dit geeft haar een goed gevoel. Toch lijkt er iemand niet zo blij te zijn met Daantje. Ze wordt continu gestalkt via social media en zelfs haar vrienden vertrouwt ze niet meer. Gelukkig biedt Gabriel geregeld een luisterend oor.

Wie wil Daantje zo treiteren? Waarom keren haar vrienden zich tegen haar? Is Marc wel de ware voor Daantje?

Via een bevriende vriend die bekend is in de ICT, ontdekt ze dat iemand haar gehackt heeft. Wie wil haar leven ruïneren? Wie weet van haar undercover-werk? Als op het werk er ook allerlei zaken tegen haar keren, sluit Daantje zich van haar omgeving af.

Meneer Stevens is een eenzame man die niemand vertrouwd in de echte wereld. Hij spreekt geregeld met zijn psycholoog die niet goed weet hoe met Stevens om te gaan. Zijn cynische houding maakt hem onzeker en hij krijgt weinig grip op de echte Stevens. Via een datingsite ontmoet hij wel eens vrouwen maar tot een echte date komt het niet. Als de psycholoog een van de sessies bij meneer Stevens thuis bezoekt, voor de verwerking van zijn verleden, ontdekt hij waar meneer Stevens zijn problemen vandaan komen. Zijn deze op te lossen?

Als Daantje besluit te kiezen voor haar eigen leven weet ze niet welke gevolgen dit zal hebben voor haar. Zullen de mensen die echt van haar houden Daantje kunnen helpen in deze moeilijke tijd?

 

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette (40):  Ik heb van Gaby Raster haar trilogie mogen lezen en vond haar schrijfwijze geweldig. Gaby weet haar boeken zo te schrijven dat je denkt zelf de hoofdpersoon te zijn. Zo verwerkt ze geregeld mail of app in haar mail die van jezelf kunnen zijn.

Toen ik las dat ze een nieuw stand-alone had uitgebracht, wilde ik deze graag lezen. Wat een boek heeft Gaby weer weten te schrijven. Het gemak waarmee ze schrijft en hierin Social media verwerkt is echt geweldig. Haar boeken lezen als een trein en zijn echt te snel uit.

Ze heeft de hoofdpersonen goed uitgewerkt waardoor ik continu in het verhaal mee leef.  De gebeurtenissen in het leven van de hoofdpersonen kan het leven van iedereen zijn. Het is gewoon een doorsnee verhaal wat haar boeken sterk maken.

Gaby is een auteur van Nederlandse bodem die echt meer in de picture gezet mag worden. Ze is voor mij een van mijn favoriete Nederlandse auteurs. Het einde zag ik aan komen maar desondanks klopte het bij de afronding van het geheel. Ik hoop dat Gaby nog veel boeken gaat schrijven. 

 

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten