Muis is muis

Recensie Muis is muis, Pauline Coenen

Je eigen zelfvertrouwen is iets wat je al moet opbouwen vanaf het moment dat je geboren bent. Dit boek laat je inzien dat je mag zijn hoe je zelf bent.

Muis is muis

| auteur: Pauline Coenen | illustraties: Cora Vlug | uitgeverij: Mira Loves Books | hardcover | recensent: Sharon Op ‘t Root |

Recensie Muis is muis

Inhoud

Muis is een diertje dat zichzelf vergelijkt met alle andere dieren die hij tegenkomt. Hij wil net zo zijn als hen; want ze zijn mooier, groter en beter als Muis zelf. Maar is dat wel echt zo? Is muis niet mooi genoeg zoals hij zelf is? Komt Muis erachter dat hij van zichzelf al mooi en genoeg is?

Muis is muis

Onderliggend thema: Zelfvertrouwen

In dit boek word het thema zelfvertrouwen behandeld. De schrijfster maakt op een leuke en begrijpbare manier duidelijk dat Muis op alle andere dieren wil lijken. Hij wil ook de slurf van de olifant of de mooie veren van de pauw. Als hij er later achter komt dat het niet bij een Muis hoort, beseft hij dat hij mag zijn wie hij is. Hierdoor groeit zijn zelfvertrouwen en voelt hij zich prettiger.

Muis is muis 02

 

Persoonlijke Leeservaring

Sharon (23): Dit boek is gericht op de allerkleinste kinderen. Dit zie je gelijk als je het boek openslaat. De korte begrijpbare zinnetjes, maar ook de kleurrijke en realistische afbeeldingen zorgen ervoor dat je gelijk beseft dat dit een voorleesboek is.

Wat ik erg leuk vind aan dit boek is dat je met je/het kind kan gaan ontdekken welke dieren allemaal in dit boek staan afgebeeld. Hoe de dieren eruit zien en waarom de muis op deze dieren wil lijken. Hierdoor kan je voor interactie zorgen tijdens het lezen van het boek. Iets wat een kind leuk zal vinden, waardoor je de spanningsboog houdt en het boekje uit kan lezen.

Ook het thema wat in dit boekje wordt behandeld vind ik op een goede manier uitgewerkt. Je eigen zelfvertrouwen is iets wat je al moet opbouwen vanaf het moment dat je geboren bent. Dit boek laat je inzien dat je mag zijn hoe je zelf bent. Iets wat ik erg belangrijk vind om mee te geven aan jongere kinderen.

Ik vind dit dan ook een leuk, duidelijk en kleurrijk boek wat zeer goed gebruikt kan worden als voorleesboek.

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten