Moordspel

Recensie Moordspel, Cis Meijer

Fany: ‘Ik puzzelde en bleef puzzelen tot aan het einde in deze meeslepende jeugdthriller.’

Moordspel

| auteur: Cis Meijer | uitgeverij: De Fontein | paperback en e-book | recensent: Fany van Hemelen |

Recensie Moordspel

Inhoud

Robin gaat, samen met haar klas, naar de Ardennen. Kai, haar broer, blijft kwaad en machteloos achter na een incident met leraar De Beuker.  Als straf mag Kai niet mee op deze uitstap en dan is voor Robin en haar vrienden de maat vol. Tijdens het georganiseerde moordspel krijgen ze de kans om hun leraar een koekje van eigen deeg te geven. Maar dit verloopt, op zijn zachtst gezegd, anders dan verwacht.

Hun leraar is namelijk spoorloos. Hun grap is geen grap meer. Wanneer opeens ook Liz, de vriendin van Robin, verdwijnt wordt het helemaal raar. Bang en vol schuldgevoelens gaan de vrienden op zoek naar de waarheid. Hun onderzoek brengt verrassende zaken aan het licht en de situatie wordt steeds gevaarlijker. Uiteindelijk volgt er een spannende, soms zelfs angstaanjagende finale en wordt het mysterie opgelost. Was het spel zo gruwelijk? Of was het geen spel?

Persoonlijke Leeservaring

Fanny: Cis Meijer heeft met Moordspel na Verdoofd en De Val haar derde jeugdthriller geschreven. 

De proloog toont de gedachten van een gekwetst, hardvochtig iemand en trekt me dadelijk mee in het verhaal. Dit spannende boek speelt zich af in een duistere omgeving. Het lieflijke Durbuy en de Ardennen met zijn bossen, spelonken en raadselachtige grotten herken ik en ik zie het verhaal voor me afspelen zoals in een film. Robin, Mauro, Sem en Liz hun gevoelens worden goed weergegeven en hun roep om wraak kan ik begrijpen. De spanning rond de verdwijningen wordt mooi opgebouwd en stilaan opgedreven. Ik voel de “duistere sfeer” ook echt. Wanneer er tijdens de zoektocht een nieuwe verhaallijn begint, voel ik de angst en machteloosheid van de slachtoffers. Samen met Robin en haar vrienden ga ik nieuwsgierig mee op zoek naar de ontrafeling van het mysterie.

Knap is dat dit boek creepy en verrassend is. Er zijn verschillende daders mogelijk en ik word tot de eigenlijke ontknoping steeds op het verkeerde been gezet.

Moordspel is een vlot geschreven, spannend boek met korte hoofdstukken en een tikkeltje romantiek. Deze jeugdthriller heeft naast vertrouwen en wraak ook als belangrijk thema vriendschap. Al deze thema’s zijn in een boeiend, soms angstaanjagend verhaal gegoten. Ik begon te lezen en las het boek in één ruk uit. Geïntrigeerd ging ik mee op zoek en was ik erg benieuwd naar de afloop.

Moordspel wordt een jeugdthriller genoemd, maar volgens mij is dit ook voor volwassenen een boeiende, fijn geschreven thriller.

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten