moordhuis

Recensie Moordhuis, James Patterson & David Ellis

Moordhuis is een vlot geschreven thriller over een oude villa in Bridgehampton met privé strand, eigen geschiedenis en een luguber geheim.

moordhuis

| auteur: James Patterson & David Ellis | uitgeverij: Cargo | paperback en E-book | recensent: Carla Kooijman-van Bakel |

Recensie Moordhuis

Inhoud

Moordhuis gaat over Jenna Murphy, een agente met een mislukte carrière in New York, die ook in haar geboorteplaats tegen de nodige problemen aanloopt.

In deze thriller gaan we heen en weer in de tijd, die verspringt van 1993 tot 2012. Intussen ontrafelen we langzaam het geheim van dit raadselachtige huis op 7 Ocean Drive – of wel het Moordhuis – en zijn geschiedenis.

Heeft alleen het Moordhuis een geheim?

Jenna Murphy is een agente die haar carrière in New York niet kan redden en hierna door inmenging van haar oom weer in haar geboorteplaats komt wonen en werken. Ondanks dat Jenna sinds haar jeugd niet meer in haar geboorteplaats is geweest en ze geplaagd wordt door nachtmerries is ze vooral blij dat ze hier wel haar carrière bij de politie kan voortzetten. Jenna leeft namelijk voor haar werk en dat doet ze dan liever in Bridgehampton dan helemaal niet meer.

Als er een dubbele moord is gepleegd in het huis op 7 Ocean Drive, het Moordhuis, raakt Jenna niet alleen betrokken bij deze moord op Zahary Stern en Melanie Phillips, maar raakt ze ook in de ban van de geschiedenis van het huis.

Langzaam komt Jenna meer te weten, niet alleen over het huis maar ook over de reden waarom ze zelf toen ze nog jong was, werd meegenomen door haar ouders uit haar geboorteplaats. Wat is haar eigen geheim? Waarom heeft ze toch aldoor nachtmerries?

Persoonlijke Leeservaring

Carla: Ik heb met veel plezier dit boek gelezen. De schrijfstijl is vlot en makkelijk leesbaar. Moordhuis begon met een proloog die zich in 1995 afspeelde op een schoolplein waar meerdere kinderen gewond raken door een medeleerling. De toon was gezet! Ik kreeg meteen het gevoel: deze jongen zal er in zijn latere leven niet gezelliger op worden! Daar kreeg ik zeker gelijk in. Alleen wie was die jongen nu precies?

Jenna is niet erg geliefd is bij haar collega’s en is een beetje een eenling in het politiekorps waar de meesten haar tolereren omdat ze een nicht van de commissaris is. Ik vond haar daarentegen een zeer sympathiek personage. Ze ontdekt verbanden tussen gebeurtenissen waar anderen ze niet zien, of zelfs niet willen zien. Gaandeweg nam Jenna me mee door het boek en kwam ik voor mezelf tot een conclusie. Ik had de dader gevonden.

Ik heb meestal wel door ‘wie het gedaan heeft’ en soms vind ik een boek daardoor te makkelijk en soms stoort het me helemaal niet! In dit geval had ik er totaal geen last van. Temeer omdat er nog een geheim ontrafeld werd die ik niet zag aankomen! Ik was te veel met de dader bezig geweest om iets heel anders over het hoofd te zien.

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten