Moederwond

Recensie Moederwond, Gwyneth Leermakers

Moederwond is een aanrader voor lezers die graag waargebeurde verhalen lezen maar dan nu eens net een tikkie anders.

Moederwond

| auteur: Gwyneth Leermakers | uitgeverij: Aquazz | paperback | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie Moederwond

Inhoud

Phaedra van der Vlugt is op zoek, maar waarnaar. Voor de buitenwereld lijkt Phaedra een gelukkig getrouwde vrouw. Toch loopt ze elke keer vast in het leven, het werk en haar gedachten.

Als ze besluit om een boek te schrijven komt de waarheid van het verleden naar boven. Wat heeft de geschiedenis van haar oma en moeder te maken met haar twijfels?

In Moederwond vertelt Phaedra het heden en haar moeder Myra het verleden.

Het is 1961. Myra, opgegroeid zonder vader, hoort op een dag dat zij en haar broer Anton een vader krijgen. Maria, hun moeder, gaat trouwen met Marinus. Ze verhuizen hierdoor van Tilburg naar Kaatsheuvel.

Vanaf de eerste dag is Marinus gefocust op Myra en ziet haar als zijn dochter. Maria en Anton zijn hierdoor vaak op elkaar aangewezen. Als op een dag de politie op school komt en Myra uit de klas haalt, komt de waarheid boven tafel. Toch wordt deze al snel weggemoffeld voor de buitenwereld. Welke invloed heeft dit op haar verdere leven?

Het is 2008. Phaedra wordt aangenomen bij Food Farward. Ze heeft er veel zin in en ziet veel groeimogelijkheden binnen het bedrijf. Als ze uiteindelijk gevraagd wordt om marketingmanager te worden, is dit voor haar de kers op de taart. Dan raakt ze zwanger van Fara. Het is geen vlekkeloze zwangerschap en de nasleep heeft nog lang effect op haar welbevinden. Ondertussen gaat het niet goed met het bedrijf. Ze merkt dat haar functie op het spel komt te staan.

Ze besluit om uit te zoeken waarom ze zoveel twijfels en onrust voelt in haar leven. Nadat ze in gesprek gaat met haar oma en moeder worden eindelijk haar vragen beantwoord.

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette: Moederwond is een prachtig, waargebeurd verhaal. Ik vond de schrijfwijze heerlijk. Korte hoofdstukken en goed opgebouwd. Het verleden en heden, de invloeden van misbruik en familiegeheimen zijn zo verweven in moederwond dat het verhaal diepe indruk bij mij heeft weten achter te laten.

Moederwond heeft mij tot nadenken heeft aangezet. Dat de invloeden van het verleden zo’n impact hebben op het nageslacht is iets wat normaal niet zo uitgesproken verteld wordt.

Gwyneth heeft een taboe weten te doorbreken dat voor veel mensen een diepe wond zal laten openspatten. Ik heb diepe bewondering voor dit intense verhaal. Het heeft nog een paar dagen door mij hoofd gespeeld. Een aanrader voor lezers die graag waargebeurde verhalen lezen maar dan nu eens net een tikkie anders.

Winactie Moederwond gesloten

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je het boek wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 28 mei middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten