Mijn zus

Recensie Mijn zus, Michelle Adams

Mijn zus, gaat over Irini, die op haar vierde bij haar tante moest gaan wonen terwijl haar zus wel thuis mocht blijven. Nu wil ze antwoorden.

 Mijn zus

| auteur: Michelle Adams | uitgeverij: De Fontein | paperback en E-book | recensent: Yvonne Vogels |

Recensie Mijn zus

Inhoud

Irini Harrington is als kind ´weggedaan´ door haar ouders. Ze heeft zich altijd afgevraagd waarom ze haar zus Elle wel gehouden hebben. Rond haar vierde levensjaar is Irini door haar tante opgehaald en sindsdien heeft ze bij haar oom en tante gewoond. Daar voelde ze zich ongewenst en ongemakkelijk, haar oom en tante moesten ook erg wennen aan het hebben van nog een kind om voor te zorgen.

Irini heeft sinds die dag geen contact meer gehad met haar ouders en ook het contact met haar zus was verboden. Op een dag in haar vroege jeugd staat opeens haar zus op de stoep bij school. Ze vertelt dat ze graag een band wil opbouwen met haar zusje. Vanaf dat moment zien de zussen elkaar steeds voor een korte periode. Deze periodes worden afgesloten met een heftige gebeurtenis waardoor Irini op de vlucht slaat en verdwijnt voor haar zus, maar steeds vind Elle haar weer.

Als op een dag na een hele periode van afwezigheid Elle belt met de mededeling dat hun moeder is overleden, grijpt Irini haar kans om alle mysteries uit het verleden op te lossen. Ze gaat terug naar haar ouderlijk huis. Ze wil antwoorden vinden op al haar vragen en voor eens en altijd afscheid nemen van de familie die haar toch niet wil hebben. Eenmaal in het dorp waar ze opgegroeid is, blijkt de vork heel anders in de steel te zitten. Irini stuit op veel meer vragen en mysteries. Als ze in de gaten heeft dat het plan van haar zus Elle veel gevaarlijker is dan ze dacht, is er geen weg meer terug.

Persoonlijke Leeservaring

Yvonne: Mijn zus is een boek vol verrassingen, als je denkt te weten hoe het zit dan blijk je toch weer op het verkeerde been te staan. Dit gold met name voor de manier waarop zus Elle in elkaar steekt.

Het boek is geschreven vanuit het oogpunt van Irini en ik las vanuit haar perspectief ‘de waarheid’, en steeds ontdekte ze meer over haar jeugd. Over de manier waarop zij haar leven geleid heeft. Waarom haar ouders haar weggedaan hebben. En waarom ze van haar familie niet met haar zus Elle mocht omgaan.

De spanning was constant voelbaar tijdens het lezen, ik wilde alsmaar doorlezen omdat de spanning hoog bleef. Ik merkte ook tijdens het lezen dat er steeds meer geheimen bleken te zijn, zowel in het gezin Harrington als in het leven van Irini zelf.

Ook de andere mensen in het dorp bleken soms meer te weten van de familiegeheimen. Beetje bij beetje werden al deze mysteries ontrafeld maar steeds bleef ik toch nog met vragen zitten. Dit maakte het lezen van dit boek extra leuk, het einde bleef lang onduidelijk. Toen het eenmaal duidelijk werd, was dit met een plotwending die ik niet aan had zien komen.

 

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten