Mijn Optimistje

Recensie Mijn optimistje, Angela Brandsma

Mijn optimistje is een ontroerend en puur geschreven boek over het verlies van je kindje.

Mijn Optimistje| auteur: Angela Brandsma | uitgeverij: eigen beheer | paperback | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie: Mijn optimistje

Inhoud

Angela is een alleenstaande vrouw die een grote kinderwens heeft. Ze besluit om via een donor een kindje te willen.

Nadat blijkt dat ze placenta previa heeft, krijgt ze meerdere controles in het ziekenhuis. Na ruim 35 weken  wordt haar zoon George geboren. Snel blijkt dat het toch niet zo goed met George gaat als gehoopt. Hij wordt overgeplaatst naar het UMCG waar de artsen vechten voor zijn leven. Helaas overlijdt George, door een samenloop van omstandigheden, na ruim 3 weken.

Door middel van brieven neemt Angela je mee in haar leven en strijd na de geboorte van George. Na zijn overlijden moet ze verder wat ze zo puur en rauw beschrijft. Ze mist hem zo. Na vele gesprekken met allerlei disciplines besluit ze om weer een kind te willen via een donor. Dit moeilijke proces beschrijft ze zo persoonlijk. Haar vrienden, familie, werk alles beschrijft ze zo vanuit haar hart.

 

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette van Steeg(40): De zakdoeken lagen klaar en waren nodig ook. Wat een bijzonder boek heeft Angela Brandsma geschreven.

Toen ik haar boek tegen kwam wilde ik deze graag lezen. Het is een drama voor elke ouder als je je kind moet verliezen. Iedereen verwerkt dit op zijn eigen manier. Angela weet met dit boek de lezer te raken maar ook mee te nemen in de moeilijke en harde wereld. Waar de een met je meeleeft is de ander hard ”het leven gaat door”. Een gegeven dat je niet horen wil maar wel de moeilijke, harde waarheid is.

 Angela neemt je letterlijk mee in haar leven en het proces rond het overlijden van George. Haar schrijfstijl en pakkende gedichten…prachtig. Het is een boek waarbij elke emotie die je maar bedenken kunt, je pakt en laat nadenken over dit moeilijke en toch prachtige proces. Haar wens is vervuld maar ook snel weer afgenomen. Petje af voor Angela Brandsma om mij mee te nemen in dit stukje van haar leven. 

 

Angela doneert met elk verkocht boek €5, aan de stichting hartekind.

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten