met één been in het leven

Recensie met één been in het leven, Alex Moorlag

Met één been in het leven komt wel even binnen zeg. Alex weet zijn verhaal heel klein en puur te schrijven.

met één been in het leven

| auteur: Alex Moorlag | uitgeverij: Droomvallei | paperback en hardcover | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie met één been in het leven

Inhoud

Alex, 20 jaar, heeft al een tijdje last van spierpijn in zijn been. Na toch maar eens de dokter bezocht te hebben, lijkt het allemaal mee te vallen. Niks is minder waar als Alex wordt doorgestuurd naar het ziekenhuis.

Daar hoort hij dat hij kanker heeft en de onderzoeken starten. Al snel begint zijn leven te draaien om opnames, onzekerheden en chemo therapieën. In eerste instantie lijkt Alex zich er goed doorheen te slaan tot het schokkende nieuws. Zijn onderbeen moet geamputeerd worden.

Uiteindelijk wint Alex zijn strijd met de kanker. Hij leert leven met zijn kunstbeen, krijgt 2 prachtige dochters en is gelukkig getrouwd.

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette:  Dit boek komt wel even binnen zeg. Alex weet zijn verhaal heel klein en puur te schrijven. Tussen de regels proef je zijn strijd en kracht om door te willen gaan, maar ook zijn verdriet en onzekerheid.

Het is een klein boekje maar juist hierin zit de kracht. Het is niet teveel en zeker niet te weinig. Ik heb het boek met een brok in mijn keel gelezen. Zo’n sterke man die in zijn bloei van zijn leven staat moet nu nadenken over zijn toekomst.

Ik zou dit boek zeker aanraden aan mensen die graag waargebeurde verhalen lezen. Het is een boek waar ik zeker nog eens naar terug zal grijpen.

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten