Recensie Meneer Humble, Saskia Aïcha Angenent

Meneer Humble is en positief boek voor jong en oud! Een musthave wat mij betreft voor in elke boekenkast!

Meneer Humble

| auteur: Saskia Aïcha Angenent | illustrator: Saskia Aïcha Angenent | uitgeverij: Droomvallei | Hardcover | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie Meneer Humble

Inhoud

Meneer Humble is een liefdevolle, vriendelijke en eenvoudige man die graag andere mensen helpt. Hij heeft niet veel nodig en is snel tevreden.

Misschien juist daarom wil hij de wereld een beetje mooier maken met zijn onvoorwaardelijke liefde. Dit is namelijk het meest belangrijke in zijn leven. Ruzie houdt hij niet van, hier wordt hij alleen maar verdrietig van.

Is Meneer Humble wel een man? Of is hij een vrolijk popje met een prachtige lach en rode wangen? Voordat hij in het rustige dorp kwam wonen heeft hij veel gereisd, vooral naar Afrika. Hij geniet van zijn vrijheid, houdt niet van grenzen en ziet zichzelf als een wereldreiziger.

Het boekje kent 10 korte hoofdstukken waarin Meneer Humble van alles beleeft samen met zijn poes Mekjo. Zo geeft hij een feestje, gaan ze naar het strand, is Meneer Humble blij en krijgt hij onverwacht bezoek. Elk hoofdstuk wordt vanuit een positieve insteek benaderd. Meneer Humble is niet alleen voor kinderen, want ook volwassenen zullen dit boek met veel plezier lezen en bekijken.

Hierbij een paar prachtige voorbeelden van citaten uit het boekje Meneer Humble.

“Bedankt voor alles dat je bent en voor alles dat je ons hebt geleerd”

“Alles dat aandacht krijgt wordt groter en zo kun je de wereld toch een piepklein beetje mooier maken.

“morgen zie je weer de mooie kant van het leven. Kom hier… ik heb.. een knuffel voor jou”

Behandelde thema’s:

  • liefde
  • vriendschap
  • positiviteit

Humble 015 e1509004667463Humble 014 e1509004592498

Persoonlijke Beleving

Antoinette(40): Wat een leuk, grappig en educatief boekje in meneer Humble. Het heeft 71 bladzijdes met 10 korte hoofdstukken. Het is hierdoor erg leuk om aan kinderen voor te lezen maar ook als volwassenen om snel even door te lezen.

De positieve inslag maakt het boekje een must om te lezen. De eenvoud is pakkend en doeltreffend gelijk. Je kunt per verhaal je glimlach niet van je gezicht afhalen. Het is grappig met een pakkende inhoud.

De auteur heeft met Meneer Humble een sterk, klein en praktisch boekje weten te schrijven die eigenlijk bij elk kind in zijn boekenkast moet staan. Het straal zoveel kracht en energie uit.

Wat mij betreft is dit Meneer Humble een belangrijke toevoeging voor kinderen en volwassenen die even een positieve boost kunnen gebruiken.

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten