Meisjes vermist

Recensie Meisjes vermist, Agustin Martinez

Meisjes vermist is een goed debuut waarbij de verhaallijn je continu op het verkeerde been zet.

Meisjes vermist

| auteur: Agustin Martinez | uitgeverij: Xander | paperback en E-book | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie Meisjes vermist

Inhoud

Monteperdido een Spaans dorpje in de Pyreneeën dat geïsoleerd tussen de bergen ligt.
Vijf jaar geleden zijn hier twee elfjarige meisjes, Ana en Lucia, vermist en elk spoor leidt tot niks. Sara Campos, speciaal uit Madrid overgekomen wordt op de zaak gezet. De hechte dorpsbewoners zijn erg op zichzelf en niet iedereen waardeert buitenstaanders. Elke zomer wordt het dorp al overspoelt door de vele toeristen. Elk jaar worden de meisjes herdacht en de ouders geven de zoektocht niet op. Waar zijn hun geliefde dochters?

Vijf jaar later.

Er wordt een gecrashte auto in het ravijn gevonden. De chauffeur is een man die samen met zijn vrouw afgelegen wonen. Niemand kent ze echt. Ana, nu zestien jaar, zat bij hem in de auto. Gewond en in shock keert ze terug naar huis. Waar is ze die vijf jaar geweest? Was ze samen met Lucia? Wat is er gebeurd?

Vele vragen die Sara met haar collega’s en de plaatselijke politie heeft voor Ana. De plaatselijke bewoners speculeren wie achter de verdwijningen zitten en veel bewoners worden verdacht. Vele namen passeren gedurende het verhaal omdat iedereen wel wat vind van deze vermissingszaak. Ana probeert ondertussen haar leven op te pakken. De ouders van Lucia blijven wanhopig zoeken. Dat Ana hun buurmeisje is, maakt het allemaal nog moeilijker voor hun. Dagelijks zien ze het geluk bij de buren die hun dochter wel terug hebben.

Sara wordt geconfronteerd met haar eigen verleden. Ze heeft zelf een moeilijke en heftige jeugd doorgemaakt. Ze wil deze zaak oplossen en gaat hier keihard voor. Als haar collega overlijdt raakt haar dit enorm. Haar leermeester is er niet meer. Dit maakt haar nog strijdvaardiger.

Ondertussen krijgt ze steeds meer zicht op de relaties en de verhoudingen onder de bevolking. Wat speelt hier toch allemaal in het dorp? Waarom zijn er zoveel geheimen? Sara ondergaat vele hobbels maar ze wil de waarheid boven tafel hebben. Zal Lucia gevonden worden? Zal ze weten waarom de meisjes verdwenen vijf jaar geleden?

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette(41): Meisjes vermist is een boek waar je goed je hoofd bij moet houden. Er spelen veel personages en de schrijfstijl is van hoge kwaliteit. Dit voor een debuut is echt bijzonder! Het boek is sterk, beeldend geschreven.

Doordat het verhaal in Spanje speelt komen er geregeld Spaanse namen voor. Dit vond ik zelf in het begin lastig. Nadat ik had opgeschreven wie welke rol had en wie bij wie hoorde, kwam ik volledig in het verhaal.

Ik ben meerdere malen op het verkeerde been gezet. Als dit een van de ingrediënten van het verhaal is dan is een verhaal bij mij direct top! Meisjes vermist is een boek voor de doorwinterde lezer. Het verhaal pakte ik niet altijd direct op en moest soms echt even terugbladeren. Ik heb desondanks genoten van Meisjes vermist.

De auteur weet de pen goed te hanteren en het plot zag ik niet aankomen omdat ik al zo vaak had getwijfeld wie nu de meisjes had meegenomen.

Ik hoop dat Agustin Martínez verder schrijft met Sara Compos in de hoofdrol. Ik zal dan zeker het boek gaan lezen.

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten