meesterdeal

Recensie Meesterdeal, Marlen Beek-Visser

Sharon: “Verwachtend dat de opstapelende gebeurtenissen zouden escaleren kon ik dit boek maar moeilijk wegleggen. Meesterdeal is dan ook een van de beste trillers die ik tot nu toe heb gelezen.”

Meesterdeal

| auteur: Marlen Beek-Visser | uitgeverij: Ellessy | paperback | recensent: Sharon Op ‘t Root |

Recensie Meesterdeal

Inhoud

Dat er veel speelt binnen het gezin van Lierop wordt al snel duidelijk. Gespannen situaties doordat er geheimen uit het verleden worden achter gehouden. Hoewel? In het nu gebeuren er ook voldoende dingen waardoor je denkt: dat kan nooit goed gaan.

Als Bo erachter komt dat haar dochter Eva verliefd is op haar mentor weet ze niet meer wat ze moet doen. Ze wil haar beschermen, maar kan ze dat wel op een juiste manier doen? Ze heeft zelf immers een geheim wat ze al jaren voor haar dochter achterhoudt.

Waar Bo al meerdere keren het idee heeft gehad om het op te biechten, bleef Adam volhouden dat het niet het goede moment was. Zou Adem terug komen op zijn besluit? Zou het ooit gaan knagen dat hij een geheim heeft voor zijn dochter? En verklaard dat zijn steeds vreemder wordende gedrag?

Bo die zich geen raad meer weet met de hele situatie zoekt een toevlucht in haar (vrijwilligers)werk bij een hulplijn. Door de gesprekken die ze voert met de cliënten vergeet ze even haar eigen problematiek. Als dan Bo, Emiel leert kennen en de “fout” maakt haar eigen verhaal te doen tegen hem gaat het mis. Is Emiel wel te vertrouwen? Is hij wel wie hij zegt dat hij is? En gaat dit nog goedkomen?

Persoonlijke Leeservaring

Sharon (23): Gelijk bij het lezen van het eerste hoofdstuk zat ik helemaal in dit boek. De openheid, en de prettige schrijfstijl van de schrijfster zorgde voor herkenbaarheid. Herkenbaarheid die zorgde dat ik mee ging leven met Bo. De angst die Bo in het verhaal ervoer, voelde ik zelf tijdens het lezen ook. Ik vond het dan ook een boek waarin de spanning goed opgebouwd werd.

Wat ik op sommige momenten lastig vond, was het schakelen tussen de verhaallijnen. Hoewel het op een duidelijke en goede manier was aangegeven (verschil in de opmaak), Had ik het gevoel dat ik op sommige momenten echt weer even in de andere verhaallijn moest komen. Echter als ik dan weer in de verhaallijn zat, wilde ik het boek niet meer aan de kant leggen. Elke personage had iets bijzonders, waardoor je snel wilde weten hoe het verder ging.

Al met al vond ik dit een aangrijpend, spannend en goed boek. Dit boek heeft me aan het denken gezet, en laten inzien dat je ook op een andere manier een goede triller kan schrijven. Ik wil dan ook zeker meer van deze schrijfster lezen.

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten