Mannenjacht

Recensie Mannenjacht, Marion van de Coolwijk

Mannenjacht van Marion v/d Coolwijk is een heerlijk boek voor bij de kachel of als tussendoortje.

Mannenjacht

| auteur: Marion van de Coolwijk | uitgeverij: Karakter | paperback en E-book | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie Mannenjacht

Inhoud

Mannenjacht wordt verteld vanuit twee verhaallijnen.

Marc vertelt, na een huwelijk van 22 jaar, dat hij besloten heeft te scheiden van Karin en intrekt bij zijn minnares Babet. Karin belt geheel verbouwereerd haar vriendin Els. Niet veel later krijgt Karin het nieuws dat Marc een fataal ongeluk heeft gehad. Wie is die anonieme beller die haar een liedje laat horen? Karin besluit uit te zoeken wat er echt is gebeurd.

De vrienden Frank, Bart en Herman zijn hun maatje en beste vriend Marc kwijt. Elk jaar gaan ze samen varen op de Mannenjacht. Welke geheimen hebben deze mannen? Zijn ze wel zo eerlijk en trouw als hun vrouwen en zus denken?

Als ook de vrienden niet meer zeker zijn van hun leven komen er steeds meer details naar boven die niemand ooit had kunnen denken.

Peggy heeft al jaren geen contact meer met haar ouders. Haar enige zus verblijft al jaren in een psychiatrische instelling. Tot haar pubertijd wist zij niet waarom haar zus hier woonde. Ze is op toevallige en schokkende wijze hier achtergekomen. Peggy wil diegene vinden die dit haar zus heeft aangedaan. Zal het Peggy lukken om de dader te laten boeten voor zijn daden?

 

 

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette (40): Mannenjacht is een zeer passende titel voor de inhoud van dit boek. Het kan op meerdere manieren uitgelegd worden wat je niet altijd terug vindt in een boek. Ikzelf had meer verwachtingen van het boek. Het begin is sterk en weet je echt mee te nemen in het verdriet en wanhoop van de hoofdpersonen. Halverwege het verhaal, was mij duidelijk waar het heen ging, het werd wat veel van hetzelfde, maar dan net in een ander jasje gegoten.

Ik denk dat mannenjacht zeker in de smaak valt bij lezers die een boek zoeken voor tussendoor of houden van een boek, geschreven met een makkelijke, vlotte pen. Marion van de Coolwijk was voor mij een nog onbekende Nederlandse auteur. Ze heeft hiervoor het boek Mangelvrouw uitgegeven.

Het is een boek dat voor mij onder de categorie ‘tussendoor’ valt.

 

Namens de uitgeverij mag Onlybyme 1 exemplaar van mannenjacht verloten onder de deelnemers van deze winactie.

Winactie Mannenjacht

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je mannenjacht wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 1 oktober middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten