mock up cover

Recensie Mack Dime, Het verraad van Lady Charlamane

Het verraad van Lady Charlamane: Een boek vol actie, humor en verraad van Nederlandse bodem!

mock up cover

auteur: Hans Breuker  |  uitgeverij: Eigen beheer| paperback & Epub | recensent: Antoinette van Steeg

Recensie Mack Dime, het verraad van Lady Charlamane

Inhoud

Mack Dime is een voormalig crimineel, maar nu eigenaar van een beveiligingsbedrijf die wereldwijd opereert en zeer succesvol is. Naast zijn werk is hij gek op vrouwen en actie. Niks is hem te gek in het leven en het geld rolt in overvloed.

Als hij op een middag wordt gebeld door Lady Charlamene, een voormalig beschermelinge om een menselijk pakketje, Saline, op te halen in een havengebied, kost hem dit veel moeite om Saline te redden.

Zijn Intuïtie zegt hem dat er meer aan de hand is, wat ook blijkt te kloppen. Met zijn hulptroepen raken ze in een heftige schietpartij waarbij slachtoffers vallen.

Helaas voor Mack Dime blijft het niet hierbij. Saline beschuldigt hem van verkrachting, maar hier is niks van waar. Hoe kan Mack Dime dit bewijzen? Met behulp van wat vrienden uit de onderwereld doet hij alles maar dan ook alles om dit te bewijzen. Zal het hem gaan lukken?

Na een strijd vol achtervolging door zowel de media als de politie en een aantal huurlingen, komt Mack Dime in zijn oude omgeving terecht, de Bijlmer. Zal het Mack Dime tijdig lukken om zijn onschuld te bewijzen?

Persoonlijke beleving

Antoinette(42):  Hans Breuker heeft met Mack Dime een boek onder eigen beheer uitgebracht. Een grote stap die veelbelovend wordt aangeprezen door hemzelf. Maar is het boek een actieboek in de trant van James Bond zoals de auteur de lezer toezegt? Nee dat helaas niet.

Mack Dime is een boek waarin heel veel gebeurd, maar niet echt structuur kent. De vergelijkingen vliegt de lezer om de oren, wat de vaart uit het verhaal haalt. Daarnaast gebeurt er echt heel veel in het boek, waardoor er een overload ontstaat van gebeurtenissen.

Mack Dime is een verhaal dat, als het wat minder chaotisch geschreven zou zijn, een keiharde actiethriller van Nederlandse bodem zou kunnen worden. Mack Dime is een personage die past bij het doel wat Hans Breuker voor ogen heeft, maar het geheel zal de lezer meer bekoren als het wat strakker geschreven zou zijn.

Potentie heeft Mack Dime zeker! Alleen mag er nog geschaafd worden aan de opzet van het verhaal en de afwerking. Dan zal Mack Dime wel eens een prachtige reeks van veel boeken kunnen worden, die in Nederland kan doorbreken.

Lees het boek zelf als Epub voor een aangename prijs. Of met een Kobo Plus abonnement. (Kobo Plus lezen en luisteren is een maand lang gratis uit te proberen en kost daarna € 12,99 per maand.)

Disclaimer: Deze recensie betreft een samenwerking.


Een random selectie uit meer dan 700+ boekrecensies:

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten