maanziek

Recensie Maanziek, Eva Linden

Wat als je niet meer weet of je droomt of in de werkelijkheid leeft? Ben je dan Maanziek?

Maanziek

| auteur: Eva Linden | uitgeverij: Livane | paperback en E-book | recensent: Devika en Antoinette van Steeg |

Recensie Maanziek

Inhoud

Maanziek bestaat uit drie delen, die beginnen met een songtekst. Hierin leren we Mathis en Mila kennen.

Mathis is een zeventienjarige, magere en angstige jongen die elke nacht levensechte nachtmerries ervaart die ook nog eens verschrikkelijk zijn. Zijn de nachtmerries echt of droomt hij toch?

De problemen met zijn vriendin en vrienden maken het leven er ook niet makkelijker op. Wanneer hij Mila ontmoet lijkt hij iemand gevonden te hebben die hem begrijpt.

Mila is een mysterieus en zelfverzekerd meisje dat veel weet over de lucide dromen en de gevaren in de wereld. Mathis zit vast in zijn leven omdat hij onderhand niet meer weet wat echt gebeurd of een droom is. Zal Mila zijn reddende factor zijn die hij zo hard kan gebruiken?

Samen raken ze in de ban van een spel tussen goed en kwaad en lijken ze de greep op de werkelijkheid compleet te verliezen. Zo ontmoeten ze Zed die maar een aparte is.

Zullen ze er achter komen wat echt is gebeurd en wat gedroomd? Wat willen die vreselijke wezens, de Yua, Mathis aandoen? In een spannende rollercoaster gaan ze de strijd aan met de Yua en gaan ze op zoek naar de werkelijkheid.

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette(41): Maanziek is geschreven voor jongeren vanaf 14 jaar. Ik kan mij hier zeker in vinden. Het boek kent veel fantasy maar ook horrorachtige elementen.

Het verhaal begint wat stroefjes en het was voor mij wat over de top. Gedurende het verhaal raakte ik meer in het verhaal en kon ik er meer van genieten.

Leuk dat Eva Linden de drie delen met een songtekst begint. Ik ben zelf geen fantasy lezer maar lees met mijn dochters mee. Eerlijk gezegd is Maanziek niet een boek wat ik snel op mijn favorietenlijst van YA zal plaatsen. Het is voor mij net allemaal wat te veel.

Wat ik wel een compliment waard vind naar Eva Linden, is dat ze uitlegt in het boek wat lucide dromen zijn. Niet iedereen is bekend met deze term en vooral jongeren niet. 

Maanziek is voor de lezers die houden van horror en fantasy die ook nog in een vervolgdelen geschreven is. Na dit deel komen er in ieder geval nog 2 boeken over Mathis en Mila.

 

Devika(15): Wat leuk dat Maanziek een heel ander boek is dan ik gewend ben om te lezen! Het vleugje horror maakt dat ik het boek anders vond.

Wat mijn moeder aangeeft vond ik ook, dat het verhaal langzaam op gang komt. Daarnaast vond ik het met momenten best lastig om de dromen en werkelijkheid uit elkaar te houden. Dat ze op een gegeven momenten de Yua tegen komen maakt het verhaal spannend.

Ik mag ook Alpengloed lezen maar anders had ik niet geweten dat het verhaal uit meerdere delen zou bestaan. Ik denk dat ik het verhaal dan met andere ogen had gelezen.

Ik ben ondertussen begonnen met Alpengloed want ik ben heel benieuwd naar de verdere verhalen van Mathis en Mila.

 

Maandag 16 juli komt de recensie van Alpengloed online. Deze is ook met winactie dus houdt de site in de gaten als je dit niet wil missen.

 

Winactie maanziek

Regels voor deelname:

 • (LET OP! De standaard regels voor deelname zijn per 11 april 2018 gewijzigd.)
  • Laat je naam en mailadres (is afgeschermd) achter in een reactie onder deze blog en laat weten dat je deze winactie wilt winnen.
  • Volg Onlybyme op minstens twee sociale kanalen: Facebook, Instagram, Pinterest en/of Twitter.

  Afhandeling winacties:

  • Winacties eindigen ‘standaard’ een ruime week na de plaatsingsdatum op zondag middernacht. (Indien hier vanaf wordt geweken, staat dat in de betreffende winactie vermeld.)
  • De winnaars worden gegroepeerd getrokken en periodiek op Facebook bekend gemaakt. Volg je Facebook niet, geen probleem! Alle winnaars krijgen per mail bericht, indien ze hebben gewonnen. Om de prijs te claimen dienen de winnaars binnen een kalenderweek te reageren.

  Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

  Gerelateerd:

 • Winacties op Onlybyme.
 • Boekrecensies op Onlybyme.

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten