Lieve Amy

Recensie Lieve Amy, Helen Callaghan

Cindy: een echte aanrader voor fans van psychologische, literaire thrillers.

Een goed verhaal, vlot geschreven, met een goede twist op het einde.

Lieve Amy

| auteur: Helen Callaghan | uitgeverij: Ambo/Anthos | paperback en e-book | recensent: Cindy Strijkers- Brakel | 

Recensie Lieve Amy

Inhoud

Lieve Amy is een spannende literaire thriller van Helen Callaghan. Het verhaal gaat over Margot, die docente klassieke talen is op een meisjesschool en in scheiding ligt met haar man. Naast haar baan schrijft Margot de column ‘Lieve Amy’ voor een lokale krant, waar zij antwoord geeft op levensvragen van mensen. Het leven heeft haar niet toegelachen in het verleden, integendeel. In feite hoopt Margot dat haar leven weer in een rustig(er) vaarwater komt.

Dan ontvangt Margot een brief van een meisje, genaamd Bethan Avery. Een meisje dat al jaren geleden verdwenen is.

Lieve Amy,
Ik weet niet waar ik ben. Ik ben ontvoerd en een vreemde man houdt me gevangen.
Ik ben bang dat hij me gaat vermoorden.
Help me!
Bethan Avery

Hierna volgen er meer noodkreten zoals: “kom me redden, ik weet niet hoe lang ik het nog volhoud”

Eerst gaat Margot ervan uit dat deze brieven niet echt zijn, 1 of andere wrange, nare grap. Bethan Avery is immers al bijna 20 jaar verdwenen.

Toch besluit Margot met de brieven naar de politie te gaan. Daar wordt Margot in eerste instantie niet serieus genomen, maar dan neemt criminoloog Martin Forrester contact met haar op. Het handschrift wordt vergeleken en komt wonderbaarlijk genoeg overeen met dat in de oude dagboeken van Bethan. Het kan haast niet anders, dan dat de brieven echt zijn.

Er is meer aan de hand wat blijkt, als er een leerlinge van Margot vermist wordt, genaamd Kathy Browne. Door nu nog niet te verklappen feiten, hebben Margot en Martin het vermoeden dat beide verdwijningen met elkaar te maken hebben. Ze gaan samen op onderzoek uit.

In haar rubriek, Lieve Amy, wordt er een oproep gedaan aan Bethan met alle gevolgen van dien.

Wat gebeurd er met Margot terwijl ze de zoektocht naar Amy en Bethan voortzet? Zou Bethan nog leven? En zijn ze op tijd om Kathy te redden?

De uiteindelijke feiten zijn zeer onthutsend te noemen.

Persoonlijke beleving

(Cindy): De schrijfster vertelt het verhaal vanuit Margot, maar ook vanaf de kant van Kathy die gevangen zit. Het is dus een boek, geschreven in de ik-vorm van 2 personages. Ik houd hier wel van, dat maakt het verhaal interessant.
Daarnaast is er een hoofdstuk wat de lezer een kijkje laat nemen in het zieke brein van de dader. Een hoofdstuk waarbij de rillingen over mijn rug liepen en de haren op mijn armen van overeind kwamen te staan.

Het gehele verhaal is zeer volt geschreven, de schrijfstijl is pakkend te noemen. Ik wilde steeds maar verder lezen, het gevoel dat ik moest weten wat er verder zou gaan gebeuren. Je voelt dat het een race tegen de klok is, waardoor je de  de noodzaak voelt om Kathy te vinden voordat het te laat is.

De schrijfstijl is ook beeldend, een voorbeeld hiervan is: De bank ontving ons met open armen. Of: De pub was, net als ons huwelijk, overgegaan in andere handen.
Er zijn benamingen die voor de lezer vreemd kunnen overkomen zoals: amechtig ademend. In context van de zin en het verhaal begreep ik wel wat er werd bedoeld, maar ik kan mij zo voorstellen dat dat niet voor iedereen geldt. 

De schrijfster weet heel goed emoties over te brengen. De beschrijving van de angst die Margot voelt als zij wordt aangevallen is zo levend beschreven, dat ik zelf die angst kon voelen. Mijn adem ging hoog zitten en ik voelde de gejaagdheid. Ook de frustratie die Margot op den duur voelt, voelde ik met haar mee.

Dit boek is een echte aanrader voor fans van psychologische, literaire thrillers. Een goed verhaal, vlot geschreven, met een goede twist op het einde.

Ben jij na het lezen van deze recensie benieuwd naar de inhoud van het verdere verhaal, doe dan mee met de winactie! Onlybyme mag namens de uitgeverij een lezer blij maken met het boek Lieve Amy.

Bekijk hier alvast het inkijkexemplaar van Lieve Amy om te ervaren of dit boek iets voor jou is.

Winactie Lieve Amy gesloten

Regels voor deelname

  • Laat je naam en email achter (is afgeschremd)
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je het boek wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • De winacties lopen – tenzij anders aangegeven – ruim een week en eindigen op zondag middernacht. De uitslag wordt z.s.m. daarna via de Facebookpagina bekend gemaakt.  Kijk gerust nog naar andere winacties. (Tip!) 
  • Het delen van de winacties via sociale media wordt zoals altijd gewaardeerd en verdubbelt je kansen, 1 of meerdere malen.

Laat het weten in je reactie, als je van extra winkans(en) gebruikt hebt gemaakt en via welke sociale kanalen. Denk hierbij aan het volgen van Onlybyme via facebook, twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’ of het liken en delen van deze winactie, via deze zelfde kanalen. (Geen hele linken invoegen!)

Leuk als je meedoet met de winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd

Disclaimer: Deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten