Liefde komt uit de hemel

Recensie Liefde komt uit de hemel, Susan Meissner

Liefde komt uit de hemel is een roman over hoe een sjaal de hoofdpersonages samen kan brengen terwijl zij leven in verschillende tijdsperiodes?

Liefde komt uit de hemel

| auteur: Susan Meissner | uitgeverij: Voorhoeve | paperback en E-book | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie Liefde komt uit de hemel

Inhoud

Het verhaal kent 2 tijdsperiodes welke verteld worden vanuit 2 vrouwen. 1911 Clara Wood en 2011 Taryn Michaels. Wat hebben deze 2 vrouwen gemeen met een sjaal?

Taryn komt op een dag een foto onder ogen in een tijdschrift waar ze samen met een man op staat tijdens de aanslag op het World Trade Center op 11 september 2001. Ze werkt al jaren in de textielindustrie en is goed in haar werk. Ze hoeft maar een vraag te krijgen en ze weet het antwoord over een stukje textiel.

In 1911 werkt Clara Wood op Ellis Island. Hier worden de immigranten afzonderlijk van het vaste land verzorgt. Voor ze hier kwam werken, had ze een man op wie ze verliefd was zien verongelukken tijdens een brand in het gebouw waar ze beiden werkte. Ook al kende ze hem nauwelijks, haar hart is gebroken.

Op een dag vraagt één van de immigranten of ze de koffer van hem wil bewaren wat tegen alle regels in is. Ze besluit op deze vraag in te gaan zonder te weten welke gevolgen dit zal hebben. Zo ontdekt ze dat de vrouw van hem niet diegene was als ze zich had voorgedaan. Ook ontdekt ze een sjaal in de koffer.

De man laat haar niet onberoerd. Moet ze hem vertellen wat ze ontdekt heeft?

Ondertussen verblijft Clara voornamelijk op het eiland en maakt geen gebruik van het verlof naar het vaste land. Daar ligt haar verdriet. Als ze besluit om uit te zoeken welk geheim de overleden vrouw had waagt ze zich aan de overtocht. Zal Clara het geluk ooit weer kunnen vinden in haar leven?

Taryn voedt ondertussen haar dochter alleen op. Ze had haar man op de dag van de aanslag willen vertellen dat ze zwanger was. De man die haar opgevangen heeft, en waar ze samen mee op de foto staat, heeft ze nooit meer gezien. Na de foto komen ze weer in contact met elkaar en halen ze herinneringen op.

De sjaal die Clara heeft bewaard, is dezelfde als Taryn onder ogen komt. Wat heeft de sjaal voor invloed gehad op het leven van deze 2 verschillende vrouwen?

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette(41): Liefde komt uit de hemel is een boek dat mij een paar heerlijke leesmomenten heeft gegeven. Het is geen boek wat er uitspringt maar het gevoel wat Susan Meissner in het verhaal legt, maakt de inhoudt meer dan goed. 

In het begin moest ik even aan de verschillende tijdsbestekken wennen en vond ik vooral de tijdlijn van Clara niet overtuigend. Hoe kan zo’n man je leven beheersen. In hoeverre kende ze hem? Naarmate het verhaal vorderde, kreeg ik meer begrip voor haar leefsituatie en keuzes.

Susan Meissner weet waar ze over schrijft en heeft research gedaan. Dit lees je tussen de regels door. Ze weet verschillende gebeurtenissen door het verhaal te verweven tot een afgerond geheel.

Liefde komt uit de hemel is een heerlijke roman voor tussendoor. De schrijfstijl is goed en het is duidelijk wie wanneer in beeld is. Ik heb genoten van het boek omdat het geen nadenkboek is met verschillende plotten maar gewoon een roman met een leuke verhaallijn. Aan de lezer die houdt van romans wil ik Liefde komt uit de hemel zeker aanraden. Het is een echte roman die deze doelgroep zeker zal bekoren.

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten