Liberty

Recensie Liberty, Andrea Portes

Liberty is een humoristisch spionage avontuur dat je in één ruk uitleest!

Liberty

| auteur: Andrea Portes | uitgeverij: HarperCollins | paperback en E-book | recensent: Inge Hogevonder |

Recensie Liberty

Inhoud

De ouders van Paige Nolan zijn verdwenen in Syrië. Ze weet niet of ze nog leven. Toch probeert ze zo goed mogelijk door te gaan met haar leven. Ze studeert, is super intelligent, spreekt vele talen en kan ook nog eens mega goed vechten. Het gevolg? Ze wordt door een geheime Amerikaanse overheidsorganisatie aangesteld als spion.

Haar eerste opdracht? In Rusland aanpappen met Sean Raynes en zijn geheimen ontdekken. Lukt dit dan gaat de overheid opnieuw opzoek naar haar ouders. Deze missie is erg belangrijk want Sean Raynes is een zogenaamde klokkenluider en heeft geheimen die de Amerikaanse overheid wil weten. Amerika heeft zijn paspoort ingetrokken in Rusland en sindsdien zit hij daar vast.

Maar Amerika is niet de enige die achter hem aan zit. Ook de Russische geheime dienst en de Russische maffia hebben Raynes op het oog. Kan een meisje als Paige hier wel tegenop? Kan ze haar missie, met de naam Liberty, geheim houden? Zijn haar nieuwe Russische vrienden wel wie ze zijn? En kan ze haar missie volbrengen?

Persoonlijke Leeservaring

Inge: Liberty, hoe ik een (best wel goede) spion werd, is een boek dat je heel snel uit leest. De schrijfstijl van Andrea Portes zit vol met humor en sarcasme. Maar is ook meeslepend en vlot. Door deze combinatie blijf je lezen.

Paige bekijkt zichzelf vanuit verschillende oogpunten en steekt de draak met zichzelf. Dit boek is dan ook niet te lezen zonder een grote glimlacht op je gezicht. Echter geeft dit ook een dubbel gevoel. Zelfs de verdwijning van Paige haar ouders wordt met humor beschreven. Hierdoor vind ik het qua gevoelens en medeleven echt iets missen, het blijft erg op de oppervlakte. Alles is grappig en er wordt weinig serieus genomen. Bovendien zijn sommige situaties wel erg ongeloofwaardig en iets ‘over the top’.

Als het boek soms een wat serieuzere toon had aangenomen had het boek meer indruk op me gemaakt. Daarentegen leest het wel zo lekker weg en is het zo grappig dat ik het boek ook niet had willen missen. Een boek dat al met al dubbele gevoelens oproept. Naar het einde toe wordt het boek steeds spannender. Met een aantal onverwachte plotwendingen blijft er een enorm verassingselement. Het heeft een mooi einde dat afgesloten is maar toch ook open staat voor een vervolg.

Liberty is een Young Adult die naar mijn idee vooral geschikt is voor de wat jongere lezer. En een aanrader voor degene die zin hebben in een simpel humoristisch verhaal met spanning en die het niet erg vinden dat er snel over de serieuze zaken heen wordt gestapt.

 

Winactie Liberty

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je Liberty wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 11 februari middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten