Recensie Het leven van een loser 11 drie keer niks, Jeff Kinney

Het leven van een loser 11-drie keer niks, is een heerlijk boek voor kinderen die van beeldend lezen houden!

Het leven van een Loser 11 - Drie keer niks

| auteur: Jeff Kinney | illustrator: Bert Holtkamp | uitgeverij: de Fontein | hardcover en epub | recensent: Antoinette en Katinka van Steeg |

Recensie Het leven van een lozer 11-drie keer niks

Inhoud:

Bram Botermans vindt na een halloween feest een oude videocamera in de kelder. Dit is natuurlijk een geweldige kans! Bram besluit om een eigen griezelfilm te maken. Hij weet zeker dat hij beroemd gaat worden. Het leven draait toch om hem, vindt hij. Bram denkt dat iedereen in zijn omgeving een auteur is en hij denkt dat die mensen hem filmen.

Daarnaast is Bram in de ban van een ballonnenwedstrijd. Hij kan hier een geweldige prijs mee winnen. Zal hij de winnaar worden?

Zijn moeder wil ondertussen juist dat Bram op pianoles gaat. Bram vindt dit natuurlijk niks. Zijn moeder stimuleert hem daarnaast om meer te lezen. Bram koopt van het boekengeld juist gadgets. Zijn streken is hij in ieder geval niet verleerd.

Zal het Bram lukken om bekend te worden met zijn film?

 

Voorbeelden van illustraties

leven van een loser achterflap

juli Katinka boek 17 006

Persoonlijke Beleving

Antoinette (40) en Katinka (12)

Katinka: Dit is zo’n grappig boek! Ik had het boek snel uit. Hij was veel te leuk om te laten liggen. Ik heb al meer boeken gelezen van Het leven een loser. Bram is zo’n grappige jongen! Ik hoop dat deel 12 snel mag uitkomen.

Antoinette: Het leven van een loser is een superleuk boek. De plaatjes maken het boek erg aantrekkelijk voor kinderen die niet van lezen houden. Een echte aanrader dus om kinderen te stimuleren om te laten lezen. Bram is de hoofdpersonage, heel herkenbaar voor de kinderen. Door Bram allerlei ondeugende dingen te laten ondernemen, voelt het boek ook als herkenning voor de kinderen die het boek lezen. Een goed en pakkend boek.

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten