Leven en nu

Recensie Leven en Nu, Monique Goemans

Barbara: Leven en Nu is een gedichten en gedachten flarden boek dat mij zeer heeft kunnen bekoren! 

Leven en nu

| auteur: Monique Goemans | uitgeverij: Voelsprietje | paperback | recensent: Barbara Oosthoek |

Recensie Leven en Nu

Leven en Nu bevat gedichten en gedachten flarden van auteur Monique Goemans. Gedichten zijn een heel persoonlijk iets en voor eenieder kunnen woorden wat anders betekenen.

Inhoud

Feitelijk is de inhoud niet te beschrijven als een boek. Het zijn losse gedichten en teksten die je wisselt raken op diverse wijzen.

Een klein gedeelte van een gedicht als quote:

Ik zou nog zo graag

Honderd taartjes met je eten

Huilen van de slappe lach

Zeggen nooit vergeten

Hoe vreselijk graag ik je mag

Bron: Monique Goemans, Leven en Nu

Persoonlijke Leeservaring

Barbara: Als schrijfster van eigen gedichten (niet voor publicatie) weet ik dat het zalig is om je met woorden uit te drukken. Ze daadwerkelijk publiceren en uitbrengen vind ik altijd heel bijzonder. Zelf ben ik zover nog lang niet, maar ik heb er bewondering voor dat anderen het wel doen.

Een liefhebber van de taal in dichtvorm hier dus en ja ik kon dit boek erg waarderen. Niet alles sprak me evenveel aan, maar dat is logisch bij gedichten. Het is als een pot vol verschillende lekkernijen, je hebt altijd je persoonlijke voorkeuren. 😉

Zo zitten er echt een paar beauty’s tussen die ik inmiddels al meerdere keren erbij heb gepakt. Ik vind het te persoonlijk om deze hier te benoemen, want dat vraagt dan weer een verklaring, waarom ik juist ‘dat’ gedicht zo bijzonder vind en dat is vaak heel persoonlijk. Dankjewel Monique voor het mogen recenseren! Succes met je volgende dichtwerk!

Behalve gedichten zijn er ook kaarten met gedichten van de auteur verkrijgbaar en ik heb er een paar meegezonden gekregen, die ik het plaatsen zeker waard vind. Mocht je eens iets anders willen versturen dan een standaard kaartje, overweeg deze eens. Ze zijn verkrijgbaar via de uitgeverij. 

Leven en nu

Het geeft je gelijk een idee van de schrijfstijl van Monique die in het boek Leven en Nu zeker ter herkennen valt.

Ben jij een liefhebber van gedichten en gedachten flarden? Namens de uitgeverij mag Onlybyme een exemplaar weggeven met een winactie. Een leuk boek om een dierbare cadeau te geven!

Winactie Leven en Nu gesloten

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je het boek ‘Leven en Nu’ wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 18 juni middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten