Leugenaar

Recensie Leugenaar, Sarah Naughton

Is niet iedereen wel eens een leugenaar?

Leugenaar| auteur: Sarah Naughton | uitgeverij: Boekerij | paperback en e-book | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie Leugenaar

Inhoud

Mags is advocate van beroep en heeft alle jaren nauwelijks contact met haar broer Abe, als ze gebeld wordt dat hij ernstig gewond in het ziekenhuis ligt. Hij is van de balustrade gevallen van het appartementsgebouw. Is het moord of zelfmoord? Onderweg in het vliegtuig, ontmoet ze David met wie ze af en toe afspreekt. Hij is de enige die ze een beetje kent.

In het ziekenhuis ontmoet Mags Abe’s verloofde Jody. Snel merkt Mags dat niet alles is zoals het lijkt in Abe’s leven. Ze vindt foto’s op zijn computer die een andere Abe laten zien dan ze hoort uit de verhalen.

Mags neemt haar intrek in Abe’s appartement om dicht bij hem in de buurt te zijn. Ze ontmoet daar de hoogzwangere Mira die samen met haar Albanese man in de kerk, het appartementsgebouw, woont. Wat weet zij van het ongeluk van Abe?

Iedereen heeft zijn geheimen en leugens. Is Jody wel de verloofde van Abe? Waar gaat de man van Mira elke avond heen? Wie stuurt de briefjes naar Mags?

De politie onderzoekt de zaak die steeds complexer wordt door alle leugens. Als Mags uiteindelijk een keuze maakt om mensen uit de tent te lokken komt eindelijk de waarheid boven tafel. Ze moet hiervoor diep door het stof maar gerechtigheid staat bij haar voorop. Zal het ongeluk van Abe dan toch opgelost worden?

 

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette: Zo wat is dit een goed debuut zeg! Een pageturner die mij gelijk pakte en niet meer losliet. Iedereen heeft zijn geheimen in dit boek, al dan niet gevormd door het verleden. Het boek wordt vanuit de personages beschreven per hoofdstuk. Heerlijke korte hoofdstukken die lezen als een trein. De spanning wordt goed opgebouwd en de climax is goed bedacht.

Een groot voordeel van dit boek is dat je het makkelijk kan wegleggen. Het verhaal pak je zo weer op. Hier heeft het boek weinig gelegen. Ik wilde lezen, lezen en lezen. Dit zegt genoeg.

Deze auteur komt zeker op mijn lijstje te staan. Ik ga haar volgende boeken ongetwijfeld lezen.

 

Winactie Leugenaar

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je Leugenaar wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 27 augustus middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten