kraai

Recensie Kraai, Leo Timmers

Sharon: Ik vind Kraai echt een pareltje onder de kinderboeken. Ik had dit boek erg graag willen hebben toen ik zelf klein was.

kraai

| auteur: Leo Timmers | uitgeverij: Querido | hardcover | recensent: Sharon Op ‘t Root |

Recensie Kraai

Inhoud

Kraai is een vogel die anders is als de meeste vogels. Hij is groot en helemaal zwart, daardoor vinden de meeste vogels hem gek en eng. Hij wordt buitengesloten waardoor Kraai zich verdrietig voelt. Wanhopig gaat hij op zoek naar een oplossing maar dat maakt alles nog erger. Zou Kraai er weer voor kunnen zorgen dat hij zich beter voelt?

Kraai 1

Onderliggend thema: Buitensluiten

Kraai voelt zich buitengesloten. Hij mag niet bij de vogeltjes komen zitten die verderop gezellig zitten te kletsen. Het gevoel wat je krijgt als je buitengesloten wordt komt in dit boek aan bod. De pijn, het verdriet en het verminderen van het zelfvertrouwen wordt allemaal beschreven. De schrijver maakt duidelijk wat het met Kraai doet en geeft ook de gedachtegangen weer, die je hebt als je probeert om wel bij het groepje te horen.

Kraai 2

Persoonlijke Leeservaring

Sharon (23): Kraai is een van de boeken die ik zelf ook had willen hebben in mijn jeugd. Het is een boek wat bij iedereen herkenning zal geven. Iedereen wordt namelijk wel eens buitengesloten en de schrijver van dit verhaal maakt op een goede manier duidelijk hoe dat voelt. Het doet je pijn, je wordt er verdrietig van en je zelfvertrouwen gaat naar beneden. Iets wat ik zelf ook mee heb gemaakt toen ik jonger was. 

De manier waarop de schrijver het “probleem” oplost zodat er een goed einde aan komt is erg leuk. Het is simpel, grappig en het zal de kinderen zeker aanspreken. Mede omdat kinderen vaak heel makkelijk nadenken.

De tekst in dit boek is duidelijk en begrijpelijk voor de kinderen. De plaatjes in dit boek zijn simpel maar erg leuk. Ze zijn echt een toevoeging aan het verhaal en zorgen ervoor dat je het verhaal nog beter begrijpt.

Ik vind Kraai echt een pareltje onder de kinderboeken. Ik had dit boek erg graag willen hebben toen ik zelf klein was.

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten