Recensie Koningslaan, Ellen Lina

Koningslaan is een heerlijke feelgoodroman van Nederlandse bodem.

Koningslaan

| auteur: Ellen Lina | uitgeverij: Ellessy | paperback en E-book | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie Koningslaan

Inhoud

Charlie is een 32-jarige vrouw die nu alleen haar 2 dochters moet opvoeden nadat haar overspelige man verongelukt is. Ze besluit terug te keren na haar geboortedorp waar ze een huisje aan de Koningslaan heeft gekocht dat nog in aanbouw is. Gelukkig kan ze nu bij haar ouders wonen tot het huis klaar is en wil haar vader haar helpen met het huis straks. Eindelijk kan ze zo verder met haar nieuwe leven.

Na de vakantie kan ze beginnen als lerares op de basisschool en ze heeft al een aantal vriendinnen in haar armen mogen sluiten via haar schoonzus Sanne.

Na een tip gaat ze naar Finn Bogers. Hij maakt meubels van hout en ze wil dit graag in haar huis hebben als deze ingericht kan worden. Wat een spetter is de jonge Finn! Maar wat reageert hij bot en afstandelijk zeg!

Al snel kan ze haar gevoelens niet meer onder stoelen of banken steken en krijgen ze een relatie. Haar ouders zijn niet zo blij met Finn omdat ze hem kennen van vroeger. Wat moet Charlie met zo’n man! De vonken spatten eraf en ze zien elkaar zo veel mogelijk.

Wanneer de vakantie voorbij is, start Charlie met haar baan op de basisschool.

Wat vind ze het leuk om weer bezig te zijn. Het huis is ondertussen afgeleverd en al snel kunnen ze er heerlijk wonen en spreekt ze geregeld af met vriendinnen, zoals Christine, die ze kent van vroeger. De toekomst lacht haar toe.

Wat is er allemaal aan de hand? Charlie merkt dat er in huis dingen gebeuren waarvan ze zeker weet dat ze het niet zo heeft achtergelaten. Komt het omdat ze slaapwandelt?

Nadat het steeds vaker gebeurt, raakt Charlie zo bang dat ze de kinderen bij haar ouders laat slapen.
Ze raakt steeds verder verstrikt in zaken die niet kloppen voor haar gevoel. Ze slaapt slecht en overdag raakt ze steeds meer oververmoeid.

Wat is er toch aan de hand met haar? Eindelijk heeft ze haar eigen stekkie en dan voelt ze zich hier niet veilig. Charlie zakt steeds dieper weg en uiteindelijk komt ze ziek thuis te zitten.

Wanneer de politie ingeschakeld wordt, weet ze echt niet meer wie ze vertrouwen kan. Wie heeft het op haar voorzien? Is het een van haar vriendinnen? Is het Finn? Of iemand van school?

Na een spannende climax komt Charlie er eindelijk achter wat er nu allemaal aan de hand is. Zal ze nu eindelijk haar leventje met haar dochters kunnen gaan oppakken?

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette(41): Ik had wel eens gehoord van Ellen Lina maar nog nooit iets gelezen van haar. Het werd tijd om kennis te maken met een van haar boeken. Nou dat is gelijk een goede ervaring geworden! Wat schrijft Ellen Lina heerlijk zeg!

Zodra ik begon te lezen kon ik niet meer stoppen. De woorden vlogen onder mijn ogen door! Charlie is een vrouw die graag verder wil met haar leven en haar verleden achter zich wil laten. Helaas gebeuren er allemaal vreemde zaken die het haar onmogelijk maken goed te functioneren.

Ella Lina weet de lezer in de greep te houden met wat er nu aan de hand is. Ze laat je steeds twijfelen wie nu het leven van Charlie zuur wil maken.

Ik heb genoten van Koningslaan. Het is een vlot geschreven boek dat mij een aantal heerlijke leesuurtjes heeft weten te geven. Ik ben benieuwd naar de andere boeken van Ellen Lina maar die leesstapel hè….

Wie houdt van een feelgoodroman die als een trein geschreven is, dan moet Koningslaan echt aan je leeslijstje toegevoegd worden.

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten