Klein klein kleutertje

Recensie Klein klein kleutertje, M.J. Arlidge

Klein klein kleutertje is deel 7 in de Helen Grace serie! Dit keer een rollercoaster welke zich afspeelt op één dag.

Klein klein kleutertje

| auteur: M.J. Arlidge | uitgeverij: Boekerij | paperback en E-book | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie Klein klein kleutertje

Inhoud

Wanneer Helen Grace een zwaargewonde vrouw langs een verlaten landweggetje vindt, kan ze niet weten in welke rollercoaster ze dit keer terecht komt. De vrouw blijkt te zijn neergeschoten en sterft in Helens armen. Direct worden de teamleden opgetrommeld om deze zaak op te pakken. Door wie en waarom moest deze vrouw dood? Wanneer niet veel later een apotheker vermoord wordt, terwijl er klanten in de winkel aanwezig zijn, krijgen ze de daders al snel in het oog. Wie is dit jonge stel? Kende de apotheker de vermoorde vrouw? Helen en haar team hebben veel vragen maar weten in eerste instantie niet waarom juist deze mensen sterven moesten. De bekende race tegen de klok begint voor Helen en haar team.

In eerste instantie worden de pijlen gericht op het mannelijke personage maar is het vrouwelijke personage niet net zo belangrijk?

Ondertussen is Emilia Garanita, de journaliste, ook gearriveerd op het tweede plaats delict. Ze wil haar reputatie graag weer nieuw leven inblazen. Ze weet wat ze kan en hoe goed ze is. Na een klopjacht met veel plotwendingen weten ze de locatie te vinden waar het jonge stel zich ophoudt. Ondertussen zijn hun achtergronden nagetrokken en komen ze tot een verbijsterde conclusie. De dader heeft de vermoorde mensen gekend maar de reden dat ze vermoord worden hadden ze niet zien aankomen. Wanneer de dader zich tegen Helen lijkt te richten, wordt het opnieuw een race tegen de klok. Het plot is er een met veel wendingen en een onverwacht overlijden van een van de personages die we kennen uit de vorige delen. Zal Helen met haar team de daders weten te overmeesteren voordat er nog meer slachtoffers vallen?

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette(41): Wat keek ik weer uit na het vervolg in de Helen Grace serie. Nadat ik het vorige deel wat vond tegenvallen kon ik mijn enthousiasme niet onderdrukken om deel 7 te moeten/willen lezen. Arlidge heeft gewoon een geweldige schrijfstijl die mij enorm kan bekoren. Ik ben fan van de Helen Grace serie!

Bijzonder aan Klein klein kleutertje is dat het dit keer op één dag speelt. Het verhaal begint vroeg op de ochtend en spreidt zich uit tot een klopjacht naar de daders. Ondanks dat de daders al snel in beeld kwamen en hierdoor het plot al vroeg bekend leek te raken, bleek niks minder waar.

Arlidge weet de lezer mee te nemen in een rollercoaster van plotten waarbij de bekende personages hun rollen goed toebedeeld krijgen. Het is alsof je een deel bent van het verhaal. Ik vond dit deel beter dan deel 6- wie niet weg is. Dit komt ook door het overlijden van een personage aan het eind van dit deel. De eerste delen kennen tot nu toe, wat mij betreft, de beste verhaallijnen en spanning maar ik kan het niet ontkennen dat ik echt fan ben van de boeken van Arlidge. Ik kijk uit naar het volgende boek van Arlidge. Wat zullen Helen en haar team dan voor hun kiezen krijgen? Kom maar op met deel 8!

 

Winactie Klein klein kleutertje

Regels voor deelname: (LET OP! De standaard regels voor deelname zijn per 11 april 2018 gewijzigd.)
  • Laat je naam en mailadres (is afgeschermd) achter in een reactie onder deze blog en laat weten dat je deze winactie wilt winnen.
  • Volg Onlybyme op minstens twee sociale kanalen: Facebook, Instagram, Pinterest en/of Twitter.
Afhandeling winacties:
  • Winacties eindigen ‘standaard’ een ruime week na de plaatsingsdatum op zondag middernacht. (Indien hier vanaf wordt geweken, staat dat in de betreffende winactie vermeld.)
  • De winnaars worden gegroepeerd getrokken en periodiek op Facebook bekend gemaakt. Volg je Facebook niet, geen probleem! Alle winnaars krijgen per mail bericht, indien ze hebben gewonnen. Om de prijs te claimen dienen de winnaars binnen een kalenderweek te reageren.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten