sekte

Recensie Kinderen van de sekte, Mariette Lindstein

Kinderen van de sekte is het laatste deel van de trilogie. Hoe zal het verhaal eindigen?

Kinderen van de sekte; Mariette Lindstein, Kinderen van de sekte; deel 3 van trilogie De sekte; #recenie #boekrecensie

| auteur: Mariette Lindstein | uitgeverij: A.W. Bruna | paperback en e-book | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie Kinderen van de sekte

Inhoud

In de kinderen van sekte begint het verhaal 15 jaar na het tweede deel van de trilogie, De sekte herrijst. Het verhaal wordt grotendeels verteld vanuit Sofia en een, in eerste instantie, onbekend persoon, Thor.

Sofia en Benjamin heb ondertussen Julia, hun 15-jarige dochter en niks lijkt hun in de weg staan, tot dat er een storm over het land raast. Veel natuur en gebouwen zijn verwoest, waaronder ook het opvanghuis voor mensen die gevlucht zijn uit een sekte, die Sofia via onder ander subsidie van de staat heeft opgebouwd. Dan biedt er zich een geldschieter aan. Niemand minder dan Franz Oswald. Al de jaren komen weer naar boven, helemaal als ze Franz weer ontmoet. Waar haar omgeving gelooft in een betere Franz, weet zij wel beter. Het boek die ze graag wil uitgeven over haar verleden mag, onder voorwaarden die Franz schept.

Wat Sofia en Benjamin niet weten is dat Julia contact met Franz heeft. Hij vraagt haar, onder een leugen, naar het eiland te komen. Zal Julia uit handen kunnen blijven van Franz?

Thor en zijn tweelingbroer Vic hebben het niet makkelijk binnen de sekte. Al op jonge leeftijd moet ze de wil van Franz opvolgen. Eerst op de opgezette school binnen de sekte, waar nog een aantal andere kinderen les krijgen, later als ze oud genoeg zijn om te werken. De zoons van Franz kunnen niet meer verschillen. Franz geeft ze zeker geen voorrangspositie, maar verwacht juist meer. Als Thor door heeft waar ze vader mee bezig is, probeert hij kost wat kost te voorkomen dat hij zijn plannetjes tot uitvoer brengt.
Een klasgenoot, infiltreert voor Franz in het leven van Julia. Zal hij Franz blijven steunen of zal hij Julia helpen.

Oude bekenden komen om Sofia te helpen als ze door heeft dat Franz het op Julia heeft voorzien. Zal ze op tijd zijn om haar dochter uit zijn handen te houden? Kende ze haar vrienden echt goed genoeg? Zal het haar lukken Franz voorgoed uit te schakelen?

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette (41): Ik was benieuwd naar deze afsluiter in de trilogie. Deel 2 vond ik minder dan deel 1, maar ik moest weten hoe het verhaal omtrent Sofia en de sekte zou aflopen. Wat fijn dat ik de trilogie in zijn geheel mocht lezen, met dit recensie-exemplaar als afsluiter!

Mariette Lindstein heeft zich met dit derde deel  zeker weer weten te herpakken. Het verhaal is nergens saai en bouwt zich goed op. De climax had ik niet op deze wijze verwacht, voor mij een positieve, aangename verrassing. De oudgedienden uit de vorige twee boeken komen in een goede setting terug en verdienden deze rol in het laatste deel. Dat Sofia nu een dochter heeft, maakt het verhaal af. Het leven is doorgegaan en een gezin past hier goed bij.

De kinderen van de sekte is een boek die je pas moet lezen, nadat je de twee voorgaande delen hebt gelezen. Ik vind dat Mariette Lindstein een goede trilogie heeft geschreven met dit thema. Het verhaal pak je gelijk weer op, het voelt vertrouwd en de spanning is er weer. Ik ben meer dan tevreden over deel 3.

Wie nieuwsgierig is over het leven in een sekte met een spannend element door het verhaal, raad ik zeker deze trilogie aan.

 

De eerste twee delen uit de trilogie:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten