Jij met mij

Recensie Jij met mij, Robbert Jan Henkes

Jij met mij is een leuk kinderboek met verschillende gedichten. 

Jij met mij

| auteur: Robbert Jan Henkes | illustrator: Marga van den Heuvel | uitgeverij: Querido | Hardcover | recensent: Sharon Op ’t Root |

Recensie Jij met mij

Inhoud

Het boek Jij met mij is een (kleine) gedichtenbundel. Robbert Jan Hekkes heeft 20 losstaande gedichten geschreven die elk een ander onderwerp hebben. Pakkende en hedendaagse onderwerpen maar ook gedachtekronkels die verwoord zijn op papier. Dit boek is een feestje om te lezen!

Voorbeelden van illustraties

Jij met mij 1     Jij met mij 2

Jij met mij 3   Jij met mij 4

Persoonlijke Beleving

Sharon (23): Zoals je hierboven kan zien heb ik er 2 gedichten uitgehaald. Deze gedichten spraken mij persoonlijk erg aan. Ik vind ze mooi en wilde ze graag met jullie delen.

Onweerslied
Het gedicht onweerslied sprak me aan door de manier van schrijven, de herhalingen van de korte zinnetjes, maar ook het gevoel wat (bijna) iedereen heeft als het regent is er op een goede manier in verwerkt. Terwijl ik het zelf las, hoorde ik in mijn hoofd dat ik het voordroeg aan mezelf. Wat ik erg leuk vond om te ervaren.

Als het zomer winter is
De vraag “wat als” staat centraal in dit gedicht. Een vraag die iedereen zich wel eens afvraagt. Wat als ik het anders had gedaan? Wat als… Iedereen stelt zichzelf wel eens de vraag.
Dit gedicht speelt in op dit gevoel, op deze vraag. Want wat zou er gebeuren als vandaag gister is? Wat gebeurd er als ja, nee is? Je weet het niet en we zullen er ook nooit achter komen. Daarom spreekt dit gedicht me ook zo aan. Op sommige vragen krijgen we namelijk geen antwoord.

Conclusie: Ik vind dit dan ook echt een leuk boek. De gedichten lezen makkelijk weg. Je kan ze op een leuke manier voordragen aan kinderen, waardoor ze een “andere” leeservaring zullen krijgen. De onderwerpen die worden behandeld in de gedichten zijn hedendaags wat ik erg leuk vind om te ervaren. Dit boek is dan ook zeker een aanrader.

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten