Jager

Recensie Jager, Lars Kepler

Antoinette: ‘Lars Kepler laat in Jager nergens een steek vallen en de climax is zeer goed uitgewerkt!’

Jager

| auteur: Lars Kepler| uitgeverij: Cargo | paperback en e-book| recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie Jager

Inhoud

De minister van Buitenlandse Zaken wordt vermoord en tast men in het duister wat de reden is van deze gruwelijke, koele moord. De stoere Sacha Bauer, operationeel commissaris van de Zweedse veiligheidsdienst, wordt belast met deze zaak.

Joona Linna zit nu al 2 jaar in de gevangenis, voorheen werkzaam bij de Zweedse politie. De politie loopt vast in het onderzoek en Joona wordt gevraagd deel te nemen aan een geheime opdracht. Men heeft het vermoeden dat een medegevangene, Radjen genaamd, meer weet van deze moord en wordt bewust overgeplaatst naar de unit waar Joona verblijft. Al snel krijgt Joona Linna het vermoeden dat Radjen hem meer kan vertellen. Klopt het dat Radjen meer weet?

Ondertussen wordt er weer een moord gepleegd. Joona komt tot de conclusie dat de begrafenis van de minister wel eens een lokaas kan zijn voor de moordenaar. Maar waarom zouden er nog meer moorden gepleegd worden?

Rex Müller is een bekende topkok, drank verslaafd en gescheiden. Hij wil graag meer met zijn zoon, Sammy die nu 19 is, optrekken maar hun relatie loopt nogal stroef. Sammy heeft altijd bij zijn moeder gewoond en zit nogal in de knoop met zijn geaardheid. Sammy is samen met Daniel Jordan (DJ), en tevens manager van Rex, getuige van de volgende moord. Rex wordt ondertussen ook verhoord door de politie.

De politie zit met het handen in het haar omdat de moorden willekeurig ‘lijken’ plaats te vinden. Maar zijn al deze moorden wel willekeurig gepleegd? Waarom krijgt elk slachtoffer net voordat zij vermoordt worden een telefoontje met een kinderliedje te horen? Elk spoor lijkt dood te lopen.

Joona wordt verder betrokken bij het onderzoek. Als de politie duidelijk wordt dat het verleden van de minister ten grondslag ligt aan de moorden  gaan ze op zoek naar klasgenoten van de minister. Wie hebben er allemaal 30 jaar geleden op dezelfde kostschool gezeten? En wat is er gebeurd in “het Konijnenhol”?

Een gebouw waar alleen een exclusieve club toe mocht behoren. En waar is Grace Lindstrom? Ook zij heeft op deze kostschool gezeten maar heeft deze niet afgemaakt. Als Saga haar vindt in Amerika, blijkt dat zij al jaren is opgenomen met psychische klachten. Als Joona en Saga uiteindelijk de namen boven water weten te krijgen die lid waren van “het Konijnenhol” kan de klopjacht beginnen naar de moordenaar.

Als de konijnenjager uiteindelijk zijn laatste slachtoffers naar 1 locatie lokt, zijn de gevolgen dan ook niet te overzien en wordt het verleden ingehaald.

 

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette: Ik heb alle boeken mogen lezen van dit schrijversduo. Dus was ik erg benieuwd naar hun nieuwste boek Jager en deze stond dan ook hoog op mijn verlanglijstje. Twee jaar geleden alweer kwam het laatste boek met Joona Linna in de hoofdrol uit. Jager gaat verder waar het leven van Joona Linna de vorige keer geëindigd is.

Het boek Jager weet mij gelijk weer in te pakken. Het boek bevat de bekende korte hoofdstukken en leest hierdoor als een trein. De spanning wordt goed opgebouwd en lang word ik in het ongewisse gehouden waarom deze mensen zo gruwelijk vermoordt worden en wie de dader is. Ondanks dat er veel mensen een prominente rol spelen in dit boek leest het niet verwarrend. Juist al deze mensen hebben een goed uitgewerkt personage, die het boek naar een hoger level tillen. Nergens laat Lars Kepler een steek vallen en de climax is dan ook zeer goed uitgewerkt.

Lars Kepler heeft mij met Jager weer verwend en een heerlijk leesweekend gegeven. Het boek vertoont nergens een zwakke plek en natuurlijk wordt Jager afgesloten met een open einde. Wanneer mogen we het zevende deel gaan verwelkomen met Joona Linna in de hoofdrol?

Ik kan niet anders zeggen dan dat Lars Kepler weer een goed, sterk verhaal heeft weten neer te zetten en het wachten is dan ook zeker beloond.

Ben jij ook fan van het schrijversduo Lars Kepler? Of wil je proeven aan hun schrijfstijl en dit boek winnen? Namens de uitgeverij mogen we een liefhebber van thrillers blij gaan maken met dit boek. Doe gerust mee voor jezelf of een dierbare.

Winactie Jager gesloten

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je het boek ‘Jager’ wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 19 februari middernacht. De uitslag wordt daarna via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze ‘Jager’ winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten