In het water

Recensie In het water, Paula Hawkins

In het water van Paula Hawkins is beter dan de bestseller Het meisje in de trein!

Antoinette: ‘Ik heb genoten van dit boek. Het leest veel makkelijker weg dan haar eerste boek en er zit veel meer verhaal en spanning in.’

In het water

| auteur: Paula Hawkins | uitgeverij: A.W. Bruna | paperback en e-book| recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie In het water

Inhoud

Wat gebeurt er toch in het dorpje Beckford. Waarom verdrinken hier vrouwen in het water, de heksenpoel genaamd?

Als Julia, Jules in de volksmond genaamd, naar haar geboortedorp terugkeert omdat haar zus, een bekende fotografe, verdronken is, komen er een hoop herinneringen naar boven.

Jules is al jaren geleden naar Londen verhuisd  en heeft Nel al een tijd niet gezien of echt gesproken. Opeens krijgt ze nu de zorg over Nels dochter Lena, die hier als 15-jarige, helemaal niet op zit te wachten. Ze is ten slotte ook haar beste vriendin Katie verloren nadat ook zij verdronken is.

Sean Townsend, van de plaatselijke politie, wordt bijgestaan door Erin in deze zaak. Ze is een onbekende in deze omgeving. Ze wil Sean graag helpen maar voelt toch een bepaalde weerstand vanuit hem. Al snel blijkt dat de mensen in dit dorp meer weten dan ze vertellen willen en lijkt iedereen zijn eigen reden tot zwijgen te hebben. Erin begrijpt er helemaal niks van. Waarom wil niemand de waarheid vertellen?

Als langzaamaan een aantal mensen beginnen te vertellen, komen er details op tafel die te herleiden zijn naar het verleden.

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette: Wat fijn dat er een kaartje bijgevoegd was met de personages van het plaatsje Beckford! 

Ook in dit boek vertelt Paula Hawkins vanuit verschillende personages en vanuit de ik-vorm. Ook heeft ze het boek beschreven vanuit verschillende tijdlijnen. Hierdoor ontdek je steeds meer wat er vroeger gebeurd is en waarom bepaalde relaties in het heden zich zo ontwikkeld hebben.

Ik heb genoten van dit boek. Het leest veel makkelijker weg dan haar eerste boek en er zit veel meer verhaal en spanning in.

De uitwerking per personage is echt super. Iedereen heeft zo zijn geheime agenda en niemand kan zonder de ander gezien worden. Er sterk opgebouwd psychologisch verhaal die menig lezer zeker zal waarderen in een boek.

Het is wel een boek in de lijn “you love it or you hate it”.  Maar ik heb zeer zeker genoten.

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten