in een donker donker bos

Recensie – In een donker donker bos, Ruth Ware

” De meeste vrijgezellenfeesten zijn wild, dat van Clare is dodelijk …
Welkom in een donker donker bos…”

in een donker donker bos

| auteur: Ruth Ware | uitgeverij: Luitingh-Sijthoff | paperback en e-book | recensent: Medusa de Wit |

Recensie: In een donker donker bos van Ruth Ware

Inhoud

De 26 jarige Eleanora Shaw, ook wel Nora, Lee of Leo genoemd door vrienden, krijgt op een dag ineens volledig onverwacht een email van ene Flo waarin ze wordt uitgenodigd voor het vrijgezellenfeest van Clare. Clare was tot 10 jaar geleden de beste vriendin van Nora, maar ze hebben elkaar sindsdien niet meer gesproken of gezien. Nora ziet het in eerste instantie totaal niet zitten om te gaan en beantwoordt de mail niet. Ze is niet voor niets een ander leven ingeslagen en vertrokken. Ze wil niet dat oude wonden, die nog niet eens volledig genezen zijn, opnieuw worden opengetrokken. Zoals het hoe en waarom van haar verbroken relatie met James toentertijd en waarom ze geen verder contact meer heeft onderhouden.

Nora woont in Londen, ze heeft daar een leuk klein appartement, hardloopt voor haar conditie en omdat ze het leuk vindt. Daarnaast is ze schrijfster van misdaadromans. Ze vindt haar teruggetrokken leventje wel prima zo. Toch, na overleg met Nina, vriendin en mede genodigde besluit ze toch te gaan. Ze beantwoordt het tweede mailtje van Flo dat ze er bij zal zijn. Misschien, denkt ze, kan ze op deze manier het verleden dan toch een plek geven en het laten rusten. Niets blijkt minder waar!

Het blijkt niet alleen een saai, eigenaardig en vreemd vrijgezellenfeest te zijn. Het vreemde en doorgeslagen gedrag van Flo, de nu beste vriendin van Clare, die wel heel erg extreem gebrand is op het willen laten slagen van het feest. Clare, die Nora verteld dat James haar aanstaande is, het enge grote huis genaamd “The glass house” en dan ook nog het ‘waarom’ dat Clare wil dat Nora hierbij aanwezig is. Tijdens het vrijgezellenfeest gaat het volledig mis, heel erg mis…

” De meeste vrijgezellenfeesten zijn wild, dat van Clare is dodelijk …
Welkom in een donker donker bos…”

Nora ontwaakt in het ziekenhuis, volledig gedesoriënteerd en ze weet niet meer wat er is gebeurd, of wat ze heeft gedaan. De zoektocht naar het hoe, wat, waarom en wie begint….

Persoonlijke beleving

Medusa: Dit boek sleept je al snel mee en net als Nora vraag je jezelf van alles af. Wat als een redelijk rustig op gang komend verhaal begint, neemt al snel een duizelingwekkende vaart aan die je in zijn greep houdt. Ik kon het boek maar moeilijk wegleggen, de spanning bouwde zo op en ik moest en zou weten hoe het verder ging en in elkaar zat.
De schrijver heeft een vlotte schrijfstijl waardoor het boek ook nog eens heerlijk wegleest. En dan het plot, geweldig! Wat een geweldige thriller over een vergiftigde vrouwenvriendschap.

Ik raad dit boek zeker aan voor de thriller liefhebbers.

In een donker donker bos is het thriller debuut van Ruth Ware. Het boek staat al maandenlang op de internationale bestsellerlijsten en wordt verfilmd met in de hoofdrol Reese Witherspoon.

Gerelateerd: andere recensies voor liefhebbers van thrillers vind je hier.

Disclaimer: deze recensie is zonder samenwerking tot stand gekomen.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten