In de greep van de waanzin

Recensie In de greep van de waanzin, Luca D’Andrea

Het verhaal in In de greep van de waanzin doet de titel meer dan eer aan!

In de greep van de waanzin

| auteur: Luca D’Andrea | uitgeverij: Xander | paperback en E-book | recensent: Evy De Brabander |

Recensie In de greep van de waanzin

Inhoud

Marlene is getrouwd met de machtige Herr Wegener. Wanneer ze ontdekt dat ze zwanger is, vlucht ze weg bij haar gevaarlijke echtgenoot. Ze wil haar kind een beter leven geven dan wat haar man hen te bieden heeft. Tijdens haar vlucht stort ze met haar auto in een ravijn. Simon Keller, een bau’r die in een afgelegen maso in de bergen woont, treft haar gewond en bewusteloos aan en besluit Marlene mee te nemen en haar te verzorgen.

Marlene ontwaakt en wordt opgenomen in de vreemde wereld van Simon. Hij toont haar zijn belangrijkste bezit, zijn varkens. Met als kers op de taart een enorme, zwarte zeug, Lissy. Lieve Lissy. Zij is vernoemd naar zijn dode zusje en er hangt een mythische sfeer rond de zeug. Lissy is een duistere kracht. Moet Marlene bang zijn voor Lissy? Of accepteert Lissy haar in het huis van haar baas?

Herr Wegener wil Marlene kost wat kost terugvinden én de kobalten die ze voor haar vlucht uit de kluis heeft gestolen. Er wordt een man ingehuurd om haar op te sporen en om te brengen, maar Herr Wegener beseft al snel dat dit de grootste fout van zijn leven is wanneer hij ontdekt dat Marlene zijn kind draagt. Kan hij er nog voor zorgen dat de moord uitgesteld wordt tot zijn kind ter wereld is gekomen?

In de maso wordt het gedrag van Simon steeds vreemder. Marlene ontdekt meer over hem dan ze wil en kan zich niet van het gevoel losmaken dat ze hier in de bergen misschien niet zo veilig is als ze eerst dacht. Hoe kan ze weg uit deze afgelegen hut zonder gevaar te lopen? En waar moet ze dan heen?

Persoonlijke Leeservaring

Evy (33): Ik heb het woordenboek er even bijgenomen. De synoniemen voor vreemd zijn: bizar, absurd, ongewoon, zonderling, curieus, eigenaardig, fabelachtig, fantastisch, gek, raadselachtig, raar, … Deze woorden kan je in het tienvoud neerpennen en dan nóg kan het niet het gevoel bevatten dat dit boek achterlaat. In de greep van de waanzin houdt je als lezer écht in zijn greep, van de waanzin die beschreven wordt. Ik moet er even van bijkomen en ik weet ook niet goed of dat nu heel goed of heel slecht is. Het is gewoon vreemd…

In de greep van de waanzin leest erg vlot, de duidelijke zinnen en de goede woordkeuzes laten het toe om in een hoog tempo dit boek uit te lezen. Het is echter het verhaal, dat voor wat vertraging zorgt. Op een gegeven moment had ik steeds een pauze nodig. Dan had ik het woord ‘waanzin’ te vaak gelezen (het komt geregeld voor in de tekst) en dan had ik nood aan een beetje realiteit (want die verlies je wel uit het oog als je lange tijd doorleest in dit boek).

Ik voelde me niet verbonden met de personages, daarvoor kon ik er me niet genoeg mee identificeren. Toch zijn de karakters in het boek goed weergegeven en vormen het zeer kleurrijke figuren. Zelfs de nevenpersonages krijgen een herkenbare karaktertrek mee, zodat je als lezer nooit in de war geraakt.

Ik heb er zeker van genoten om dit boek te mogen lezen. Ik had deze ervaring niet willen missen. Voor iedereen die een boek wil lezen dat even ‘anders’ is dan alle anderen, maar toch niet ingewikkeld aanvoelt… Grijp je kans! En dan ben ik heel benieuwd wat jullie er van vinden! Want ik kan me wel voorstellen dat het een gevalletje ‘You hate it, or you love it’ is!

 

Winactie In de greep van de waanzin

Regels voor deelname:

(LET OP! De standaard regels voor deelname zijn per 11 april 2018 gewijzigd.)

  • Laat je naam en mailadres (is afgeschermd) achter in een reactie onder deze blog en laat weten dat je deze winactie wilt winnen.
  • Volg Onlybyme op minstens twee sociale kanalen: Facebook, Instagram, Pinterest en/of Twitter.

Afhandeling winacties:

  • Winacties eindigen ‘standaard’ een ruime week na de plaatsingsdatum op zondag middernacht. (Indien hier vanaf wordt geweken, staat dat in de betreffende winactie vermeld.)
  • De winnaars worden gegroepeerd getrokken en periodiek op Facebook bekend gemaakt. Volg je Facebook niet, geen probleem! Alle winnaars krijgen per mail bericht, indien ze hebben gewonnen. Om de prijs te claimen dienen de winnaars binnen een kalenderweek te reageren.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten