Recensie In contact met je eigen beschermengel, Jolette Lievaart

In contact met je eigen beschermengel is een en prachtig geschreven en geïllustreerd boek dat je niet zomaar even tussendoor leest.

In contact met je eigen beschermengel

| auteur: Jolette Lievaart | uitgeverij: Droomvallei | paperback | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie In contact met je eigen beschermengel

Inhoud

Iedereen heeft een beschermengel alleen is niet iedereen zich hier bewust van.

Door het boek In contact met je eigen beschermengel neemt Jolette Lievaart de lezer mee in 2 delen.

In deel 1 legt ze uit hoe engelen werken en hoe je je eigen beschermengel kan maken van wol en hoe je jezelf hierop kunt voorbereiden.

Vervolgens geeft ze via tekst en plaatjes aan welke benodigdheden je nodig hebt en hoe je de engel kunt opbouwen. Het volgende hoofdstuk wijdt ze aan het innerlijke kind. Dit is een baby die de engel kan dragen in zijn armen. Het kan tevens als kraamcadeau gegeven worden.

Als afsluiting van het eerste deel neemt ze de lezer mee naar de edelstenen die passen bij de 7 chakra’s en welke psychologische eigenschappen de kleuren hebben.

In het 2de deel neemt ze de lezer mee naar zijn/haar innerlijke zelf. Ook hierbij laat ze de lezer via foto’s en tekst zien hoe het werkt.

Ze start met het dagelijkse ritueel en neemt je mee in het zuiveren van jezelf. Daarna wordt er achtereenvolgens gekeken naar het energetisch douchen, het gouden ei, het zenuwstelsel gezien vanuit het sympatische, parasympatische en autonome.

Vervolgens besteedt ze aandacht aan helende visualisatie, zelfliefde en de laatste oefening; Ik ben genoeg.

Het gouden ei is een beschermingsoefening die de lezer laat aarden, reinigen en beschermen. Het is een oefening die snel en krachtig werkt en weinig tijd vergt.

dec 17 Only 164 e1515486687287 dec 17 Only 232 e1515486733871 dec 17 Only 233

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette( 40): Ik heb In contact met je eigen beschermengel enige maanden in huis gehad voordat ik deze recensie schreef. Het is een boek dat je moet voelen en niet zomaar even leest. Toen ik het boek had ontvangen heb ik hem eerst doorgekeken en automatisch de beeldende kleurfoto’s bekeken. Daarna heb ik het een paar dagen laten liggen alvorens ik het boek nogmaals op deze wijze heb bekeken.

Na een aantal weken kreeg ik het gevoel het boek te kunnen lezen. Ik ben met het tweede deel begonnen omdat deze mij meer aansprak. Eerlijk gezegd ben ik totaal geen knutselaar wat mij wel het gevoel gaf bij het eerste deel.

Het tweede deel heb ik met beleid gelezen. Ik geloof zeer zeker in het aarden en tot de basis komen. Ik heb het tweede deel gedurende een maand gelezen en deels in de praktijk gebracht. De foto`s waarop de oefeningen uitgebeeld staan zijn een positieve toevoeging van de tekst. De oefeningen zijn zeer goed uitgelegd en makkelijk in de praktijk te brengen.

Nadat ik deel 2 gelezen had heb ik het boek weer weggelegd. Eerlijk gezegd wist ik niet zo goed wat ik met het eerste deel aan moest. Nadat ik een aantal weken het boek links had laten liggen ben ik begonnen met het lezen van het laatste gedeelte van deel 1, de chakra’s. Dit is voor mij geen onbekend onderwerp maar wilde mijn kennis graag weer even ophalen. Wat legt Jolette dit fijn en goed uit, zeg!

Uiteindelijk heb ik samen met mijn jongste dochter, die knutselen wel leuk vindt, gekeken naar het maken van een beschermengel. We hadden niet alle juiste benodigdheden in huis maar toch heeft ze er wel wat moois van kunnen maken.

Ik ben verrast door het prachtig vormgegeven boek en de uitleg. In contact met je eigen beschermengel is een boek dat een mooi plekje in mijn boekenkast verdient. Het zal zeker vaker gepakt worden omdat het overzichtelijk en makkelijk uit te voeren is.

 

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten