ik zal je altijd vinden

Recensie Ik zal je altijd vinden

Stephen King en David Lynch liefhebbers opgelet! Deze thriller met horrorelementen is echt iets voor jou!

ik zal je altijd vinden

 | auteur:John Ajvide Lindqvist | uitgeverij: Signatuur | paperback en e-book | recensent: Cindy Strijkers-Brakel |

Auteur John Ajvide Lindqvist staat bekend als horrorschrijver en dit boek is weggezet als Literaire Thriller, een ander genre. Als je als thriller liefhebber dit boek gaat lezen kan het zijn dat de toenemende horror-elementen je overvallen. Dit gebeurde ook recensent Cindy.

Recensie Ik zal je altijd vinden

Inhoud

John lindqvist is jong en worstelt met het leven. Hij wil graag goochelaar worden, maar het zit hem niet mee. Wanneer hij verhuist naar een somber flatgebouw in Stockholm, wordt hij opgepakt voor diefstal. Na een nacht in de gevangenis is er thuis iets veranderd. Al snel ontdekt John dat hij via het bad in de doucheruimte kan verdwijnen naar een plek die hij ‘De Andere Plaats’ noemt. Een plek waar je wordt wie je wil zijn. Een beetje bloed is voldoende voor de reis. John stemt in maar ondervindt al gauw de echte prijs voor dat zogenaamde paradijs.

Is wat wordt verteld werkelijk allemaal echt gebeurd? Kan het absurde werkelijk zijn?

Persoonlijke leeservaring

Cindy: John Lindqvist is voor mij een onbekende schrijver en ik wist niet wat mij overkwam. Het verhaal vond ik langdradig door de rustige opbouw en soms heel absurdistisch. Ik heb het boek niet gelezen als een triller; als horrorverhaal komt het meer tot zijn recht.

Als lezer werd ik meegetrokken in een psychotische waan met macabere “hoogpunten”. Ik zelf had grote moeite om het personage van mij af te schudden toen heb boek uit was, de grimmige sfeer had mij in zijn greep en geeft een vreemde sensatie. Lezers die Stephen King kunnen waarderen zullen zeker geboeid raken in dit boek.

Andere recensies

Barbara: Het is duidelijk dat de onze recensente Cindy niet houdt van horror, waardoor ze erg was aangedaan door het verhaal. Zelf herken ik dit, aangezien ik zelf ook geen liefhebster ben van Horror. Stephen King is dan ook totaal niets voor mij, terwijl er een grote groep fans is die zijn boeken en films verslinden. Dus zijn we even op zoek gegaan of het verhaal voor liefhebbers van Stephen King en David Lynch wel passend is. 

Ilse Klein: ‘Ik Zal Je Altijd Vinden’ is een subliem geschreven boek. Hoewel het hele verhaal is ondergedompeld in een surrealistisch sausje ga je toch geloven dat het best wel eens waar zou kunnen zijn’.

Alex Hoogendoorn: ‘Bizarre literaire horror’

 

Ben jij een liefhebster van thrillers met een dosis horror, dan is dit boek een aanrader! Onlybyme mag namens de uitgeverij een exemplaar aan een liefhebber weggeven.

Winactie: Ik zal je altijd vinden gesloten

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mail achter (is afgeschermd!).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je dit boek wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: begin met volgen.
  • De winacties lopen – tenzij anders aangegeven –  ruim een week en eindigen op zondag middernacht. De uitslag wordt z.s.m. daarna via de Facebookpagina bekend gemaakt. Kijk gerust naar nog andere lopende winacties(Tip!)
  • Het delen van de winactie via sociale media wordt zoals altijd gewaardeerd en verdubbelt je kansen, 1 of meerdere malen.

Laat het weten in je reactie, als je van extra winkans(en) gebruik hebt gemaakt en via welke sociale kanalen. Denk hierbij aan het volgen van Onlybyme via Facebook, Twitter, Google+, Pinterest, Instagram en Bloglovin’ of het liken en delen van deze winactie, via deze zelfde kanalen.

Leuk als je meedoet met de winactie en veel geluk toegewenst!

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten