Recensie Ik ken je nog, Alice Fokkelman


Ik ken je nog. Dat is precies wat de pestkop uit haar jeugd tegen Manon zegt, als ze volwassen zijn en opnieuw buren worden.

Ik ken je nog

| auteur: Alice Fokkelman | uitgeverij: Xander | paperback en E-book | recensent: Wendy van den Berg |

Recensie Ik ken je nog

Inhoud

Manon werd vroeger gepest door haar buurjongen, Wessel. Nu ze ouder is en een eigen gezin heeft, heeft ze het wel getroffen met haar buren. Ze zijn beste vrienden maar helaas gaan hun buren verhuizen naar Amerika. Manon heeft het er moeilijk mee en wil het liefst de tijd terugdraaien. Haar beste vriendin weer als buurvrouw hebben.

Er komen al snel andere mensen wonen. Een gezin met 2 kinderen in de leeftijd van haar eigen dochter, Lotte. Als de buurman zich komt voorstellen, blijken ze elkaar te kennen, het is haar buurjongen van vroeger, die pestkop. Ze weet niet wat ze er mee aan moet maar weet wel dat ze hem 20 jaar geprobeerd heeft te vergeten en dat hij nu weer haar buur is. Manon heeft 20 jaar gezwegen over de pesterijen maar hoe moet dat nu?

Ze ziet het al voor zich, haar dochter die bij hem met zijn kinderen gaat spelen. Bah, ze moet er niet aan denken. Toch gebeurt dat en voor Manon is dat de ergste nachtmerrie die ze kan bedenken. Of toch niet? Jasper, haar man, kan het goed vinden met de vrouw van Wessel. Ze gaan regelmatig samen hardlopen.

Manon worstelt ondertussen met haar eigen fantasie. Is Wessel veranderd of kan ze hem nog steeds niet vertrouwen? Wat moet ze doen, verhuizen, of accepteren?

Persoonlijke Leeservaring

Wendy (42): Ik ken je nog is het debuut van Alice Fokkelman. En wat voor een debuut! Alice weet de spanning hoog op te bouwen en je te laten twijfelen over wat nu de waarheid is en wie de waarheid spreekt.

Ik kon me de onmacht van Manon goed voorstellen doordat de auteur zo in de gedachtegang duikt dat alles goed te snappen is. De twijfel is erg goed beschreven en als lezer was ik constant mee aan het bedenken wie nu de waarheid spreekt. Hierdoor wilde ik het boek zo snel mogelijk uitlezen, om de antwoorden te krijgen.

Ik moet zeggen, het boek eindigt spectaculair maar nog niet al mijn vragen zijn beantwoord. Je kan er wel je eigen interpretatie aan geven maar de auteur geeft geen bevestiging. Wat dat betreft zou het mooi zijn als er een vervolg op komt.

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge