Recensie ik ben ik, jij bent jij

Ik ben ik, jij bent jij is een leuk kinderyoga boek. De auteurs hebben het boek verdeeld over de vier jaargetijden waarin KiekeboeKAT van alles meemaakt. Alleen en met zijn vrienden.

ik ben ik, jij bent jij auteur: Sandra Israël en Anita Hendrik | illustrator: Wendy bij de Ley | uitgeverij: Droomvallei | hardcover | recensent: Antoinette van Steeg 

Recensie Ik ben ik, jij bent jij

Inhoud

KiekeboeKAT woont samen met zijn moeder en is een echte levensgenieter. Hij wil graag spelen maar niet iedereen vindt dat even leuk.

In de herfst wil hij graag een boom zijn maar zijn moeder zegt hem dat hij wel een boom kan nadoen maar altijd KiekeboeKAT zal blijven. Daarna besluit hij om nog andere figuren te willen zijn en ze allemaal na te spelen. Maar 1 ding staat vast, hij blijft KiekeboeKAT.

Het winter geworden en is het koud buiten. Toch wil KiekeboeKAT graag buiten spelen. Zijn dierenvriendjes hebben hier helemaal geen zin in, zij houden hun winterslaap. KieboeKAT wil nu ook zijn winterslaap houden. Zijn vriend Hond komt spelen maar KiekeboeKAT zegt nee. Het is belangrijk om voor jezelf op te komen.

Het is lente. De zon wekt hem en roept hem naar buiten. KiekeboeKAT logeert samen met zijn vriend Lapjeskat bij zijn oom en tante. Wat leuk er zijn allemaal dieren geboren. KiekeboeKAT besluit mee te doen als de jonge dieren les krijgen van hun moeder. Wat een complimenten krijgen de kinderen zeg!

Eindelijk is het zomer. KiekeboeKAT gaat naar het strand met zijn moeder, leuk! Hier ontmoet hij allerlei stranddieren, zowel in het water als op het strand. Hij besluit de stranddieren na te doen en allemaal zeggen ze “wat doe jij dit goed.”

Na deze prachtige ervaringen van KiekeboeKAT leggen de auteurs nog een keer alle yoga oefeningen apart uit en vertellen ze wat het doel is van deze oefeningen.

 

yoga boek 011

yoga boek 009

yoga boek 008

 

behandelde thema’s

Een aantal thema’s die aan bod komen zijn onder andere:

 • Yoga
 • ontspanning
 • persoonlijke ontwikkeling
 • beter concentreren

Persoonlijke Beleving

Antoinette: Ik ben ik, jij bent jij is niet alleen een prachtig vormgegeven boek maar ook een leer- en doeboek.

Elke jaargetijde kent zijn eigen yoga oefeningen die erg leuk in de gebeurtenissen van KiekeboeKAT zijn verweven. Daarnaast kent elke hoofdstuk mooie leerervaringen die verweven zijn in complimenten. Zoals dat je altijd jezelf mag zijn en leert van elke ervaring.

Ik ben ik, jij bent jij is een prachtig boek voor zowel thuis als op school/kinderopvang. Het boek leent zich goed om voor te lezen, maar ook juist om alleen oefeningen te doen. Zelfs mijn tienerdochter heeft enorm genoten en gelachen om de oefeningen.

yoga boek 001

Een boek wat in veel gezinnen en op basisscholen tot zijn recht komt! Namens de uitgeverij mag Onlybyme een exemplaar weggeven aan een gezin of professional. Doe gerust mee als dit boek helemaal bij jouw werk of in jouw gezin past!

 

Winactie Ik ben ik, jij bent jij

Regels voor deelname:

 • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
 • Geef hieronder in een reactie aan dat je Ik ben ik, jij bent jij wilt winnen.
 • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
 • Deze winactie eindigt op zondag 20 augustus middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
 • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
 • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
 • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten