Ibiza, de erfenis

Recensie Ibiza de erfenis, Kiki van Dijk

Ibiza de erfenis, opnieuw een zeer zomers boek van Kiki van Dijk!

Ideaal voor in de zomervakantie, waar dan ook!

Ibiza de erfenis

| auteur: Kiki van Dijk | uitgeverij: Xander | paperback en e-book | recensent: Inge van de Vegte |

Recensie Ibiza de erfenis

Inhoud

Dorien’s zoon Mick heeft bedacht dat hij naar Ibiza op vakantie wil, om het eiland waar zijn moeder zo’n hekel aan heeft een beetje te leren kennen. Hij weet dat het heel moeilijk wordt om haar te overtuigen hem te laten gaan en heeft daarom de hulp van zijn vader, de ex-man van Dorien, ingeschakeld.

David en Mick koken samen voor Dorien, in de hoop haar goedkeuring te krijgen. Wat Dorien niet weet is dat ze helemaal geen stem heeft in deze kwestie, de vakantie is al geboekt en Mick vertrekt nog die avond.

Na een paar dagen geen teken van leven van Mick te hebben gehad, besluit Dorien datgene te doen wat ze gezworen had nooit meer te doen; ze pakt het vliegtuig naar Ibiza. Eenmaal daar blijkt haar onderbuikgevoel te kloppen, er staat iemand buiten de terminal met haar naam op een bordje te wachten… Wie is het en hoe weet hij van haar komst? Waar brengt de man haar naartoe? Vindt ze Mick daar?

Persoonlijke Leeservaring

Inge (33)Na Zeevlam en Ibiza was ik heel benieuwd naar het nieuwste boek van Kiki van Dijk (wie zit er toch achter dit pseudoniem?!). De titel doet vermoeden dat het een vervolg is op Ibiza, maar buiten een hele kleine rol voor tuinman Frank is dat niet het geval. Vraag me af waarom voor deze titel gekozen is, misschien om op het succes van het vorige boek mee te liften?

Gelukkig waan je je weer regelmatig op Ibiza, door de beeldende omschrijvingen. Door de tekst op de voorkant weet je tijdens het lezen al welke kant het verhaal opgaat, jammer… Zou het toeval zijn dat het verhaal weer begint met tegenzin naar het eiland afreizen? Deze keer gaat het niet om afkeer bij degene die op reis gaat, maar toch viel het me op.

De veelal korte hoofdstukken en de simpele schrijfstijl (wat niet storend is), maken Ibiza, de erfenis tot een boek dat makkelijk weg leest.

Conclusie
Ibiza, de erfenis is een perfect boek voor op het strand of aan het zwembad. Je hoeft niet teveel na te denken en het is geen probleem om tussendoor aandacht aan de kinderen te geven, je zit zo weer in het verhaal!

>>>>> Eerder verschenen de recensies van Ibiza en Zeevlam op Onlybyme. <<<<<

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten