Hoe overleef ik mijn menstruatie

Recensie Hoe overleef ik mijn menstruatie, Saskia van Ommen

Een mustread voor elke vrouw die meer over de menstruatie wil weten.

Hoe overleef ik mijn menstruatie

| auteur: Saskia van Ommen | uitgeverij: Sprint Publishing | paperback| recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie Hoe overleef ik mijn menstruatie

Inhoud

In Hoe overleef ik mijn menstruatie neemt de auteur ons mee in onze maandelijkse cyclus.

Het boek kent 8 hoofdstukken waarin uitgebreid uitlegt wordt wat de menstruatie is en wat het met het vrouwelijk lichaam doet.

Zo neemt ze de lezer mee in de volgende processen:

Wat gebeurt er in je lichaam, haal meer uit je cyclus, in contact met je menstuatiecyclus, volg het ritme van je lichaam, hoe onderhoud je je vagina, leer je dochter over haar cyclus, de cyclus door de jaren heen en als laatste hoe nu verder.

Op een persoonlijke wijze neemt ze de lezer mee in het geheel waarbij niks onder de tafel blijft. De hoofdstukken zijn op een bijna simplistische wijze geschreven wat een groot pluspunt is voor vrouwen die niet veel lezen. Het boek is uitlegbaar geschreven waardoor je de informatie ook zeker met tieners kan bespreken en zelfs het boek zelf kan laten lezen.

Hoe overleef ik mijn menstruatie is een zelfhulpboek die mij verrast heeft met de hoeveelheid aan informatie die goede research kent. Hoe overleef ik mijn menstruatie is een boek die bij elke vrouw of vrouwen met dochters in de boekenkast zou moeten staan. Het is actueel maar zal niet snel achterhaalt zijn.

 

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette(41): Toen ik Hoe overleef ik mijn menstruatie tegen kwam in een krantenartikel was ik nieuwsgierig naar de inhoud. Wat zou Saskia van Ommen mij als vrouw nog kunnen leren en vertellen over de menstruatie? Daarnaast gerekend dat hier twee tienerdochters rondlopen, maakte mijn nieuwsgierigheid naar dit boek compleet.

Saskia van Ommen heeft mij verrast met een goed opgezet boek dat helder en overzichtelijk leest. Het boek kan van begin tot eind gelezen worden maar kan ook per hoofdstuk gelezen worden.

Zo neemt Saskia van Ommen de lezeres mee naar hoe de cyclus van de vrouw eruit ziet, wat voeding met onze cyclus kan doen, de overgang, maanstand maar uiteraard ook de hormonen worden niet vergeten. Door de heldere en prettige schrijfstijl leest het boek gemakkelijk weg.

Je hoeft geen doorgewinterde lezer te zijn om het boek te kunnen lezen. Dat maakt het boek heel toegankelijk voor iedereen.

Ik denk dat veel vrouwen blij zijn met een boek dat geschreven is over de menstruatie. Elke vrouw heeft er mee te maken maar vindt de klachten normaal “het hoort erbij”.

Met dit boek wil Saskia van Ommen dit taboe doorbreken en ons als vrouw uitdagen, open te zijn over onze eigen menstruatie. Wat mij betreft is ze hierin geslaagd door dit boek te schrijven. Ik raad het boek zeker aan!

Complimenten aan de auteur om op deze wijze onze maandelijkse perikelen en de cyclus te beschrijven en bespreekbaar te maken.

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten