Hoe niemand mij geloofde en ik bijna alles verloor

Recensie Hoe niemand mij geloofde en ik bijna alles verloor, Gertrud Jetten

Hoe niemand mij geloofde en ik bijna alles verloor gaat over de liefde voor een paard en seksueel misbruik.

                                                                             Hoe niemand mij geloofde en ik bijna alles verloor

| auteur: Gertrud Jetten | uitgeverij: Kluitman | hardcover en E-book | recensent: Antoinette & Katinka van Steeg |

 

Recensie Hoe niemand mij geloofde en ik bijna alles verloor

Inhoud

Iris woont samen met haar ouders en zus dicht bij haar verzorgpony Binkie. Haar ouders hebben een pannenkoekenrestaurant en hebben het, nu het mooi weer is, weinig tijd voor de kinderen.

Iris zit met een geheim maar weet niet hoe en aan wie ze het moet vertellen. Klopt het wel wat ze denkt? Zijn de gebeurtenissen waar?

Elke dag probeert Iris naar Binkie toe te gaan. Hij is eigenlijk van Erik. Een hele goede vriend van haar vader. Erik is gescheiden en woont alleen bij de paarden. Eerlijk gezegd vindt Iris het helemaal niet leuk als Erik er is. Ze kijkt altijd of zijn auto er staat voor ze naar Binkie gaat. Erik geeft haar een vervelend gevoel omdat hij expres dicht bij haar staat en soms rare dingen zegt.

Iris besluit het toch te vertellen aan haar ouders maar die geloven niks van wat Iris verteld.

Zo is Erik toch niet? Gelukkig gelooft Alex (Alexandra), haar zus, haar wel. Alex zit midden in haar puberteit en doet zelf wat ze wil. Alex kan het echt niet accepteren dat Erik zo met haar zusje omgaat maar hoe kan ze haar helpen? Iris gaat ondertussen steeds meer met Daan om, die sinds kort bij haar ouders werkt. Haar vriendinnen zijn op vakantie of kunnen vaak niet mee. Dan bedenkt Alex een plan maar Iris moet wel meewerken. Ze voeren het plan uit.

Op een dag is Binkie niet in zijn stal. Hij blijkt door Erik naar andere mensen gebracht te zijn. Waar is Binky? Iris zoekt internet af en plaatst in forums foto’s met de vragen of mensen hem hebben gezien. Van haar ouders mag ze nu naar een Western manege om daar lessen te volgen. Ze kent het daar een beetje omdat ze er is geweest met een kinderfeestje.

Wanneer haar ouders er achter komen dat Iris de waarheid heeft gesproken, spreekt haar vader Erik er op aan. Hij ontkent alles.

Na een zenuwslopende speurtocht lijkt ze Binkie gevonden te hebben. Zal het dan toch goed komen?

Behandelde thema’s :

vriendschap, vertrouwen, relaties, misbruik, eerlijkheid

Persoonlijke Beleving

Antoinette(40): Wat een prachtig boek is Hoe niemand mij geloofde en ik bijna alles verloor, zeg. De auteur weet de lezers op een bijna speelse wijze aan de hand mee te nemen in wat goed en fout is. Iris moet kiezen tussen Erik die minder leuke dingen met haar wil en haar verzorgpony Binkie. Stond Binkie maar ergens anders dan was alles goed.

Ik vind dat Gertrud Jetten geen woord teveel heeft geschreven. De personages werkt ze goed uit. Het had zomaar echt gebeurd kunnen zijn. Door middel van dit boek heeft ze het thema goed weten te omschrijven en geeft ze de lezers handvatten hoe hier mee om te gaan.

Wat mij betreft is dit boek op elke basisschool te vinden. Ook al ben je volwassen dan weet Gertrud de lezer nog te pakken met deze indrukwekkende thema’s. Complimenten met dit prachtige boek.

 

Katinka (12): Ik wou Hoe niemand mij geloofde en ik bijna alles verloor, graag lezen omdat het over paarden gaat. Toen ik het boek ging lezen, bleek dat ik het boek zo spannend en mooi vond dat ik het moeilijk kon wegleggen.

Ook had ik niet verwacht dat de zus van Iris haar zou helpen. Het verhaal was heel pakkend en mooi om te lezen. Toen ik het boek uit had had ik een brok in mijn keel. Het boek was zo echt en pakkend geschreven dat het zo waargebeurd had kunnen zijn. Echt een mooi verhaal!

Wel jammer dat de letter van het boek (op de voorkant) er snel afgaan. Maar ik vind dit boek echt een aanrader voor mijn leeftijdgenoten. Echt een goede schrijfster is Gertrud Jetten!

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten